TIR CU STUPI CU ALBINE RĂSTURNAT ÎN INTERSECŢIE! Semne de întrebare…

Un ciudat accident de circulaţia a răsturnat remorca unui tir de-a curmezişul intersecţiei din Dobreni (Drumul Naţional cu Drumul Judeţean care duce la Girov), în seara de sâmbătă, 18 aprilie.

Tirul era plin cu stupi populaţi cu familii de albine şi doar vremea rece şi întunericul a păzit populaţia din zonă de vreun atac furios al insectelor, ca în filmele de groază.

Dincolo de ciudăţenia accidentului – vorbim, totuşi, de un şofer de TIR care se presupune că are mai multă pricepere decât un şoferache oarecare – şi de semnele de întrebare legate de cauza accidentului (defecţiune tehnică?, neatenţie?, altceva?…) apar şi alte nedumeriri.

Accidentul a avut loc pe la 20,30 (după cum spun oamenii din zonă) şi până pe la 21,50 nu sunase nimeni la 112, deşi, între timp, capul tractor dispăruse iar în zonă se simţea un miros înţepător de motorină. Sau cel puţin aşa i s-a spus jurnalistului care a sunat la numărul de urgenţă mirat că, deşi era blocat un sens de circulaţie (Piatra Neamţ – Tg. Neamţ) de un drum naţional, la faţa locului nu era nici picior de forţe de ordine. Iar dandanaua avusese loc într-o intersecţi, în curbă, pe unde trece traficul greu şi unde, nişte bărbaţi foarte hărnicuţi dar irascibili munceau de zor la recuperarea stupilor şi încărcarea lor în nişte utilitare.

După apelul la 112, au ajuns la faţa locului Pompierii (care au constatat că nu e nevoie de ei şi un echipaj de la Secţia de Poliţie Gârcina. Poliţiştii au început să dirijeze traficul, au mai schimbat o vorbă cu recuperatorii de stupi şi nu păreau prea deranjaţi că nu au găsit şoferul căruia – zicem ca nepricepuţii – poate ar fi trebuit să-I dea un “extemporal” la alcoolemie. Parcă aşa se face în asemenea cazuri, nu?

După vreo două ore de la incident a apărut un TIR. Şi imediat s-a împrăştiat vorba că şi capul tractor şi şoferul erau personajele de la răsturnare.

Şi uite aşa, apar noi întrebări: unde a fost? să facă rost de altă remorcă? Nu s-a găsit alt şofer să aducă o remorcă? de ce nu a rămas la faţa locului să monitorizeze recuperarea stupilor?

Când a văzut camere de luat vederi şi bliţuri… s-a ascuns în cabină şi a tras perdeaua! Între timp, în cabina TIR-ului a urcat un poliţist. La scurtă vreme, şoferul şi un şef de al său au venit spre “paparazzi” şi – surprize, surprize – şoferul a devenit foarte deschis şi amabil.

O altă nedumerire a stârnit şi atitudinea celor de la Poliţia Rurală care au spus că nu e nevoie să vină Poliţia Rutieră că doar nu au fost victime. Alcolemie? Acelui şofer nu i-a luat-o nimeni la vedere, în public. Sau i-o fi luat poliţistul alcoolemia cât a fost în cabină şi a rămas perdeaua trasă, aşa, să nu se simtă omul jenat…

Cert e că şi martorii de pe margine, mai ales cei tineri, au tot făcut glume pe marginea acestui frumos stil de cooperare poliţişti-recuperatori de stupi şi spuneau că şi ar dori să fie trataţi cu aceeaşi condescendenţă când sunt opriţi în trafic sau dacă – Doamne Fereşte! – ar culca maşina de-a latul drumului naţional…

vestea.net / foto: Flavius CORFU

 

 

Lasă un răspuns