Tinerii care-și apără terenul de fotbal, HĂRȚUIȚI și amenințați cu amenzi de Poliție, la ordinul primarului PSD

Update: clipul pentru care s-a „autosesizat” cu atâta zel șeful de post (șters între timp de pe facebook, de teamă probabil, de tânărul care l-a postat) nu are 30 de secunde (cum scrie în articolul de mai jos) ci 8 secunde.

Tinerii și adulții din satul Traian (comuna Zănești) sunt anchetați de șeful de post din comună pentru acel clip video de 30 de secunde în care spuneau că doresc ca terenul de sport al școlii să rămână ceea ce e și nu să devină plantație de copaci.
Astăzi dimineața, la ora 8, tânărul care postase anunțuri de mobilizare pentru așa-zisul protest (în fapt, 30 de secunde în care tinerii spun că vor în continuare teren de sport) și acel clip a fost chemat la Poliție și anchetat de chiar șeful de post.
Coincidența face ca ieri, după ce Vestea publicase articolul referitor la disputa respectivă (teren de sport sau proiectul „Pădurea pedagocică), primarul PSD de Zănești, Ioan Filip să fie auzit spunând cum va avea el grijă ca „infractorii ăia să fie anchetați de Poliție”. Și – coincidență! – tânărul respectiv a și fost convocat aseară pentru azi la ora 8 la Poliție.

Citeste si Infractorul „sifon” Bălăeasa, infiltrat ca provocator la protest!
Scrisoarea celor 30 de medici: „Măștile, focare de infecție! Nu mai obligați medicii să falsifice certificate de deces!”
LAȘUL! Politrucul Micu s-a ascuns de jurnaliștii de la „România te iubesc”. El era manager când au ars de vii pacienții la spital 

Probabil că șeful de post (Cătălin Dumitrașcu) are acum ocazia să arate întreaga lui valoare de polițist, să-i hărțuiească și pe ceilalți tineri și adulți din poza de mai sus, să le dea amenzi pentru nepurtarea măștii (și pe asta este canalizată ancheta).

Demersul polițienesc este unul care ridică evidente și destule suspiciuni. Pe facebook a mai fost publicat și un alt video, tot din curtea școlii Traian,  din aceeași zi, cu tineri care jucau fotbal. Tot fără măști, așa cum permite legea. Iar dacă în pauza meciului, între două guri de aer și o înghițitură de apă, tinerii și cei care li s-au alăturat au filmat – subliniem! – 30 de secunde un clip, gata!, e motiv de zel polițienesc, de tropăit cu bocanții pe dreptul constituțional la opinie.

De ani de zile, tinerii din Traian joacă fotbal în curtea școlii respective, după-amiaza sau în week-end. Școala nu mai funcționează, elevii sunt mutați la Școala 2 Zănești (într-o clădire mai mică și mai nouă funcționează doar o grupă de grădiniță). Până acum, șeful de post nu a considerat că activitatea sportivă din curtea școlii ar reprezenta vreun atentat la lege, acum (că doar nu va confirma că e la butonul primarului PSD) s-a autosesizat brusc pentru că a apărut un clip de 30 de secunde în care niște oameni (tineri și adulți) își spun – absolut civilizat! – un of al lor.

Să mai amintim că în satul Traian, nu de mult timp a fost comisă o nouă faptă (tâlhărie și viol) căreia i-a căzut victimă o bătrână? Că, poate, zelul polițienesc al șefului de post Dumitrașcu ar fi trebuit îndreptat spre prevenirea unor astfel de fapte (autorul fiind un proaspăt eliberat din pușcărie pentru fapte similare)?

Nu are rost!

Șeful de post va putea raporta în câteva zile superiorilor săi cum luptă el cu pandemia și cum contribuie la planul de amenzi, hărțuind niște tineri care nu cer ceva în plus ci doar să nu le fie „furat” terenul de sport din centrul satului, teren care aparține comunității.

Citeste si Infractorul „sifon” Bălăeasa, infiltrat ca provocator la protest!
Scrisoarea celor 30 de medici: „Măștile, focare de infecție! Nu mai obligați medicii să falsifice certificate de deces!”
LAȘUL! Politrucul Micu s-a ascuns de jurnaliștii de la „România te iubesc”. El era manager când au ars de vii pacienții la spital 

Daniel VINCA

Nota Bene – Am avut o discutie, neoficială!, cu șeful de post. Întrebările mele și, probabil, faptul că vorbeam mai tare la telefon (așa cum fac de obicei) au fost considerate de acesta drept „atitudine agresivă”. Nu știu dacă e vorba despre clasicul tertip sau dacă chiar așa a perceput respectivul discuția dar… m-am lămurit. Probabil că domnul șef de post preferă jurnaliștii care îl întreabă dacă e adevărat că el e genial, profesionist etc…

 

Lasă un răspuns