Tineri apreciaţi pentru că îşi iau soarta în propriile mâini

pref 1

Prefectul judeţului, Ioan Vlad Angheluţă, a înmânat astăzi într-o întâlnire festivă la sediul instituţiei, diploma de participare la programul de mentorat pentru două eleve din grupul ţintă al proiectului ”Stabilirea unui parteneriat pentru realizarea unei scheme de garantare pentru tineret în județul Neamț – România”.

Proiectul finanţat de Uniunea Europeană, cu o durată de 12 luni (01.10.2013 – 30.09.2014) este implementat de Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț în parteneriat cu Asociaţia Ecoforest Neamț, Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și Instituția Prefectului Județului Neamț.

Acest proiect vine în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie instituţionalizat si reprezintă un grup ţintă vulnerabil pe piaţa muncii confruntându-se cu un risc major de excluziune socială.

pref2Una dintre activităţile proiectului a reprezentat-o formarea profesională a 22 de tineri instituţionalizaţi, în două domenii identificate ca nevoi prioritare de către grupul ţintă –  comunicare / relaționare și  domeniul IT -, urmată de efectuarea unui stagiu de practică sau program de mentorat cu durata de 5 zile, pentru familiarizarea acestora cu disciplina muncii într-o întreprindere sau instituție care a aderat la parteneriat.

Astfel, două tinere au efectuat un program de mentorat în perioada 16 – 20 iunie la Instituţia Prefectului, prilej cu care s-au familiarizat cu domeniul administraţiei publice, cu rolul şi misiunea instituţiei, cu atribuţiile pe care le are potrivit legii.

Ne bucură că am putut să contribuim şi noi la o activitate pentru facilitarea integrării socio profesionale a două tinere care părăsesc sistemul de protecție institutionalizat. Poate, după ce au cunoscut, cât de cât, domeniul nostru, vor dori să urmeze o carieră în administraţia publică. Din păcate, rezolvarea problemelor în abordarea pieţei muncii pe care le întâmpină aceşti tineri depăşeste capacitatea sistemului de asistenţă socială. De aceea este nevoie de resurse financiare, de experienţă si de expertiză de specialitate în vederea pregatirii lor pentru viaţa reală. Şi, pentru că una dintre tinerele care au urmat programul de mentorat la noi susţine în această perioadă examenul de bacalaureat îi urez mult succes şi reuşită deplină”, a declarat prefectul Ioan Vlad Angheluţă.

vestea.net

 

Lasă un răspuns