Țigăncușe în lanul de lavandă / poza zilei

Fotografia de mai sus a fost postată pe internet de Isabela Stănescu (dreapta) și o arată pe aceasta, împreună cu sora ei, Irina, într-un lan de lavandă.

„The two types of roma girls”, scrie Isabela ca descriere a pozei, mesaj care poate fi tradus prin „cele două tipuri de femei rrome”. Principala diferență între „cele două tipuri” ar putea fi faptul că Irina are o basma pe cap, semnul tradițional, distinctiv și obligatoriu pentru femeile măritate din această etnie. Isabela, ca tânără nemăritată poate umbla cu capul descoperit, folosind în această imagine o coroniță de flori.

Fotografia a fost postată pe net ieri, de Ziua Internațională a rromilor și este realizată de Ciprian Babor.
Irina este căsătorită și are doi băieți gemeni.
Absolventă a Liceului de Artă Victor Brauner din Piatra Neamț, Isabela este studentă la Conservatorul din București.
A devenit cunoscută la nivel național grație emisiunii „Românii au talent” unde a impresionat și jurații și publicul. Și ea și familia ei (părinții și cele două surori – mai este și Lorena în afară de Irina) și-au asumat la un mod foarte direct apartanența la etnie. „Sunt Isabela Stănescu, sunt țigancă și sunt mândră de asta” – așa s-a prezentat concurenta de la Piatra Neamț.

Anul trecut, Isabela a colaborat la realizarea videoclipului „Piatra Neamț, colț de rai” unde a avut rolul principal – turista tânăra care descoperă atracțiile turistice ale acestui oraș. În acel videoclip apar și Irina și Lorena, în Hora Sânzienelor realizată de Ansamblul Folcloric Doina Ceahlăului, surorile Isabelei solicitând chiar ele să participe la acest proiect care prezintă fața frumoasă a orașului Piatra Neamț.

Mai jos, videoclipul căruia i-au dat culoare și surorile Stănescu:

D.V.

 

One thought on “Țigăncușe în lanul de lavandă / poza zilei

  1. Titlul corect, foarte bine, bravo fetei. Dar cine a tradus este un bou! „Two types of gypsi girls” trebuia zis. Nu roma!
    Daca fata asta isi ASUMA etnia ei si este mandra de ea, treaba ei, BRAVO!!! Dar nu este nevoie sa ne faca tara de ras… stim cu totii ce fac in afara tarii unii dintre tigani

Lasă un răspuns