Tic de sezon: „VOTAŢI-MĂ!”

Românii excelează în a face haz de necaz – o arată şi postarea de pe net a unei nemţence care punctează într-un mod aparte ticurile verbale contemporane.

<<Toţi avem ticuri verbale. „Cu siguranţă .” Ăsta-i primul . De câte ori vorbim cu cineva , avem impresia că debordăm de inteligenţă şi întrebăm mereu : „Înţelegi ?” Este foarte probabil să se răspundă cu „Aşa , si?” sau cu ” Mă laşi ?!” . O categorie specială o reprezintă englezismele WTF , OMG , D ‘OH . Când vrei să umpli o propoziţie şi nu ştii cum , introduci aiurea şi fără nicio legătură de cât mai multe ori cuvântul „gen „. Sunt foarte multe clişee şi până la urmă fac parte din stilul personal . Uneori suntem amuzanţi , alteori plictisitori şi obositori>>, spune Oana Iliescu în postarea ei.

Nemţeanca nu omite nici ticurile vulgare dar nici pe cele care sunt foarte la modă, până pe 11 decembrie: <<Cele mai frecvente sunt acele expresii populare tradiţionale cu trimitere certă spre anumite zone anatomice , pe care , din motive lesne de înţeles , nu le pot exemplifica acum.
Mai există un tic sezonier : ” Votaţi-mă !” sau „Votaţimă!” , ca să înţeleagă toată lumea şi ca să nu mai fiu acuzată că abea am venit de la Italea şi nu mai ştiu să vorbesc şi să scriu româneşte>>.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns