Teodorescu: „Domnul Orban a ştiut de situaţia din PNL Piatra Neamţ şi a spus că este gravă!”

Fostul viceprimar liberal Constantin Teodorescu vine cu clarificări în ceea ce priveşte informarea anterioară a conducerii naţionale PNL despre atitudinea arogantă şi nestatutară a conducerii PNL Piatra Neamţ.

Teodorescu spune că a fost informat despre derapajul conducerii PNL Piatra Neamţ chiar Ludovic Orban într-o discuţie pe care acesta ar fi avut-o cu o delegaţie de la PNL Neamţ şi că liderul naţional ar fi fost şi el de părere că situaţia este gravă.

„O delegaţie de 8 oameni – eu şi alţi 7 colegi – am avut o întâlnire cu domnul preşedinte Ludovic Orban, în urmă cu câteva zile, la Bucureşti. Noi, cei de la Neamţ suntem toţi membri în BPJ şi în întâlnirea respectivă i-am expus domnului Orban şi situaţia de la PNL Neamţ, şi detalii, şi argumente… Domnul Orban ne-a dat dreptate, a confirmat că situaţia este gravă şi că decizia care să îndrepte lucrurile trebuie luată la nivel de judeţ, la Neamţ”, a declarat Teodorescu pentru Vestea.net.

La respectiva întâlnire de la Bucureşti, cei din delegaţia din Neamţ au adus în discuţie numeroase încîlcări ale Statutului PNL de către lideri de la PNL Piatra Neamţ, sub raport organizatoric, colegial, financiar sau moral. Au fost invocate lipsa de colaborare internă, refuzul de a răspunde solicitarilor şi chiar adreselor scrise primite de la alte foruri de partid (judeţene sau naţionale), refuzul de a comunica organizaţiei judeţene (pe cale de consecinţă, celei naţionale) situaţia exactă şi corectă legată de statistica organizaţiei. De asemenea, Orban a fost informat şi despre gravele derapaje de limbaj ale celor care formează „grupul Chitic-Bîrjoveanu” care au culminat cu atacuri cu mesaj suburban chiar la adresa colegilor de pe orizontala sau ierarhia partidului.

Teodorescu consideră că şi acţiunile anterioare dar şi cele de dată mai recentă ale unor ex-lideri PNL Piatra Neamţ i-au făcut pe aceştia să se plaseze singuri în situaţia în care s-a ajuns, ca marea majoritate a membrilor BPJ PNL Neamţ să ceară imperativ dizolvarea „agitatorilor” de la municipiu. Prin tot ce au făcut, aceştia (N.R. – foştii lideri  de la PNL Piatra Neamţ) au arătat că nu sunt interesați ca PNL Neamț să fie o echipă unită și puternică. Singuri au condus lucrurile în această direcție”, spune Teododorescu.

Fostul viceprimar spune că de aproape un an de zile unii membri ai BPJ PNL Neamţ au cerut sancţionarea celor care transformaseră PNL Piatra neamţ într-un fel de „stat în stat” şi că, până acum, preşedintele Mugur Cozmanciuc a tot făcut apel la calm, respectivul sperând că rătăciţii vor reveni la o conduită onestă. Însă toleranţa lui Cozmanciuc a fost înţeleasă ca un fel de slăbiciune şi astfel s-a ajuns la escaladarea situaţiei: „rătăciţii” au devenit şi mai agresivi, inclusiv în postari de mesaje sau comentarii pe net, chiar la adresa colegilor, iar cei din BPJ – şi consilieri judeţeni dar şi lideri ai organizaţiilor locale – au ajuns să spună că dacă situaţia nu e rezolvată statutar, PNL Neamţ poate ajunge la implozie, pentru că fix din organizaţia din capitala de judeţ vin astfel de acţiuni care incită la indisciplină şi haos.

Din delegaţia care s-a întâlnit la Bucureşti cu Ludovic Orban au făcut parte următorii membri BEJ PNL Neamţ: Mihai Stoica (prim vice preşedinte, consilier judeţean), Florin Hopşa (secretar general PNL Neamţ, consilier judeţean), Bogdan Buhuşanu (consilier judeţean), Marius Nechita (consilier judeţean), Lucian Pelepco (consilier judeţean, preşedinte Liga Alesilor Locali PNL), Roxana Lohan, Mircea Beloiu (preşedinte OPV3) şi Constantin Teodorescu. După cum se observă, a fost o delegaţie echilibrată şi sub aspectul reprezentării geografice, fiind vorba de lideri şi din Piatra Neamţ, şi din Roman sau Tîrgu Neamţ.

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns