Tentativă de înşelăciune a bunicilor consilierului judeţean Ciprian Şerban / Au cerut 40 de milioane pentru “o ţigancă călcată cu maşina”

 

ciprian serban

Metoda Accidentul este folosit intens de infractorii avizi de bani câştigaţi uşor prin specularea naivităţii persoanelor în vârstă.

Astăzi s-a consumat o tentativă care i-a vizat pe bunicii consilierului judeţean Ciprian Şerban, din fericire stopată înainte ca oamenii să se ducă la bancă şi să dea 40 de milioane de lei vechi pe Apa Sâmbetei.

Escrocii şi-au jucat foarte bine rolul, i-au convins pe pensionarii din Slobozia-Roznov că trebuie să depună urgent suma respectivă pentru a le scăpa nepotul din necazul de a fi accidentat “o ţigancă” dar – din fericire – filmul înşelăciunii s-a rupt când unul dintre bunici a sunat-o pe soţia lui Şerban să-i spună că se duc imediat să dea banii.
Lângă soţie – culmea, în maşină! – se afla Ciprian Şerban care, relatează filmul acestei tentative: “Îi spuneau bunicii soţiei că să stea fără grijă că se duc imediat să plătească. Ce?, a întrebat soţia şi aceştia i-au spus de accident. Soţia mi-a dat mie telefonul şi astfel am aflat că bieţii bunici au fost sunaţi de unul care i-a bulversat repede că aş fi făcut un accident că, citez, <<a călcat o ţigancă cu maşina şi, ştiţi cum e, trebuie rezolvat repede>>. Le-a cerut să fie şi discreţi să nu spună la nimeni, că aşa e mai bine. Le-a mai dat pe unul la telefon care, chipurile, aş fi fost eu, ăla doar s-a smiorcăit că e necaz… Regie de escroci! Le-am spus bunicilor că nu s-a întâmplat nimic, nu le venea să creadă… Am sunat la Poliţie, am fost îndrumat şi am sunat la 112. Apoi bunicii au sunat şi ei la Poliţia Roznov…”.

Vor intra de acum, pe fir, oamenii legii. Nu va fi o surpriză dacă, la fel ca în alte cazuri, se va constata că operaţiunea este coodonată şi chiar telefoanele sunt date de prin vreun penitenciar.

Numărul de pe care au sunat – pe la prânz – escrocii este 0746.519095. Ciprian Şerban a sunat şi el la acel număr: “Mi-a răspuns o voce de băiat. Cred că avea accent de rom. O făcea pe neştiutorul. I-am zis câteva cuvinte, cu Accidentul lui cu tot, nu le puteţi da în ziar. Sper ca Poliţia să-i găsească şi să primească ce merită!”.

V.N.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns