Telenovelă la Spitalul Modular Lețcani: acum este stație de oxigen dar nu sunt medici!

Ieri, după mai bine de o lună de amânări a termenului de predare, s-a dat în funcţiune în sfârşit, stocatorul de oxigen de la Spitalul Modular Leţcani, cel care teoretic ar putea susţine tratamentul a 103 pacienţi internaţi la Secţia de ATI, dar şi a celor care necesită administrare de oxigen, anunță ziaruldeiasi.ro care punctează însă că nu poate fi mărit numărul de paturi funcționale ATI întrucât ar mai trebui medici și asistenți pentru așa ceva și în acest moment nu există surplusul necesar de posibili angajați.

„În momentul de faţă, stocatorul de la Leţcani funcţionează şi poate fi alimentat ori de câte ori este nevoie. Spitalul Modular de la Leţcani funcţionează la standarde europene pentru că, probabil, este singurul spital din Iaşi care are trei surse de oxigen, acest stocator fiind principala sursă. Mai avem o staţie pe baza de butelii de oxigen şi, sigur, a treia sursă, cele patru fabrici. Ţinând cont că am mărit capacitatea prin care putem să ventilăm mai mulţi pacienţi, sigur, putem să admitem mai mulţi în ATI“, a declarat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, unitate medicală care administrează şi Spitalul modular de la Leţcani ca secţie externă.

Acesta însă a recunoscut că, în momentul de faţă, stocatorul, împreună cu celelalte surse de oxigen, nu poate fi folosit la capacitate maximă, nu din cauze tehnologice, ci din cele ce ţin strict de politica de personal a unităţii medicale.

„Pentru o îngrijire corespunzătoare, avem nevoie de personal medical, în special cel specializat în ATI, şi desigur în Boli Infecţioase. Capacitatea maximă de îngrijire a pacienţilor de la Leţcani este de 48 de paturi.“, a adăugat Florin Roşu.

În acelaşi timp, de o săptămână, la Spitalul Modular Leţcani se monitorizează fluxul de tensiune electrică la nivel de unitate pentru că, de la darea în folosinţă şi până acum, s-au petrecut accidente care, însă, spun medicii, nu au pus în pericol starea de sănătate a bolnavilor.

„De o săptămână monitorizăm orice cădere de tensiune la nivelul spitalului. Am montat aparatura specială care este, dacă vreţi un termen medical, ca un holter cu monitorizare 24/24 de ore, tocmai pentru a vedea dacă sunt sau nu căderi de tensiune astfel încât să putem preveni o problemă din punct de vedere energetic“, a subliniat Florin Roşu.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.