Telenovela juridică CL-viceprimari: PSD, o primă înfrângere; tabăra Carabelea, victorie de moral!

Telenovela juridică din CL Piatra Neamț (cei doi viceprimari vizați de către două plângeri în instanța de Contencios, câte una de la PSD și Prefectură – via tot PSD – prin care se cere anularea hotărârilor de CL prin care au fost validați adjuncții rimarului) începe să producă primele sentințe în aceste spețe.
Deocamdată, printr-o sentință pronunțată pe 31 martie 2021, consemnăm o primă înfrângere a PSD pe un capăt de cerere conex referitor la solicitarea de suspendare din funcție a viceprimarului Alin Lehăduș, până la judecarea problemei pe fond. Instanța a respins această cerere accesorie a consilierilor PSD Piatra Neamț:

Precizare foarte importantă: în ciuda sentinței de mai sus, Alin Lehăduș rămâne suspendat din funcția de viceprimar ca efect al procesului generat de Prefectura Neamț. Atunci când solicitarea de anulare a unui act administrativ este făcută de Prefectură (și nu de altă persoană sau entitate), acel act administrativ este suspendat de drept.

În aceste condiții, sentința de mai sus are doar semnificația unei victorii de moral a taberei politice din jurul primarului Andrei Carabelea.

Rămâne de văzut, când va fi motivată această sentință, și care sunt argumentele pentru care judecătorii au respins solicitarea consilierilor PSD Piatra Neamt.

D.V.

 

Lasă un răspuns