Tazlău-Roznov-Dobreni, raiul căruțașilor și bicicliștilor beți!


Este concluzia la care a ajuns șeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, în urma controalelor pe care subordonații săi le fac zilnic în trafic. Comisarul șef Cezar Asandei spune că în ultima perioadă tot mai mulți căruțași, bicicliști și scuteriști sunt prinși băuți pe aceste porțiuni de drum extrem de intens circulate.


Pe lângă faptul că își pun în pericol propria viață, aceștia îi expun la riscuri și pe ceilalți participanți la trafic. În primele șase luni ale anului, pe drumurile județene ce fac legătura între Dobreni și Girov, dar și între Roznov și Tazlău s-a înregistrat o creștere a numărului celor ce fac parte din aceste categorii de participanți la trafic ce au fost depistați sub influența alcoolului de echipajele de poliție rutieră”, punctează Cezar Asandei.
Mai mult decât atât – spune șeful Serviciului Rutier Neamț- situația este și mai gravă odată cu lăsarea întunericului. Prea puțini sunt cei care își echipează căruțele și bicicletele cu surse de lumină, care să-i facă vizibili în trafic. Nici vestele reflectorizante, nici luminile de culoare albă nu se regăsesc în dotarea, obligatorie prin lege de altfel, a multora dintre aceștia.
La fel de străini de cauză sunt și în ceea ce privește regulile de circulație pe drumurile publice, foarte multe sancțiuni fiind acordate pentru neacordarea de prioritate. În prima jumătate a acestui an, 16 accidente grave s-au produs din vina bicicliștilor, în urma acestora două persoane pierzându-și viața iar alte 14 fiind rănite grav. Alte 11 accidente – soldate cu doi morți și trei răniți grav i-au avut protagoniști pe căruțași, arată statistica primei jumătăți a lui 2017.

Alex SÎRBU

3 thoughts on “Tazlău-Roznov-Dobreni, raiul căruțașilor și bicicliștilor beți!

  1. Inaugust se dubleaza efectivele cu carutasii cu indicativul ” I ” pe tablita.

  2. Dar cu căruțele care se plimbă prin oraș ,pe sensuri interzise,cu urlete, că ei cumpăra ;aragaze,frigidere,căzi,s.a.m.d.,cum rămâne.ALO………Poliția Locală se aude???????.Când se iau măsuri împotriva celor care devastează florile de din fața blocurilor???????,și tot ei îi apostrofează pe locatarii care indrăznesc să le atragă atenția.Piața este plina cu astfel de specimene,cu flori furate,fără ca poliția să întreprindă ceva,împotriva lor.Dăunazi cănd o doamnă a atenționat pe un foarte brunet,acesta i-a spus să nu aibă grijă, că va veni ulterior să le fure și pe cele care au mai rămas.În rest ,Poliția se plimbă,cu auto sau per-pedes, dă nas în nas cu cei care săvârșesc astfel de fapte,dar nu iau nici-o măsură.Ba din contră unii se mai și salută cu rău făcătorii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.