Taxe şi impozite locale mai mari în 2018, la Piatra Neamţ. Primarul a propus, majoritatea PNL-PMP a votat.

Pietrenii vor plăti în 2018 taxe şi impozite locale mai mari cu 10 la sută. Asta au stabilit consilierii locali majoritari în CL Neamţ (PNL şi PMP) în sedinta ordinară de ieri. Practic a fost vorba de ultima şedinţă din acest an, una care a avut şi caracter festiv.

Această creştere a sumei pe care contribuabilii o plătesc poate fi privită şi ca un fel de urare cinică în pragul sărbătorilor de iarnă.

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic anunţase într-o conferinţă de presă că este posibil să se recurgă la o astfel de mărire, din cauza unui deficit bugetar care apasă asupra primăriei cu vreo 8 milioane de lei şi ca rezolvare a faptului că noile grile de impozitare stabilite de Guvern afectează încasările la bugetul local.

PSD-ALDE n-a votat proiectul,  iar consilierul local Victor Marghidan a susţinut că Guvernul va compensa integral acest deficit după primul trimestru al anului viitor. Primarul Dragoş Chitic a răspuns că până la o eventuală compensare, Primăria Piatra Neamţ are de făcut plăti concrete, cu referire la plata ratelor la bancă, la  furnizori şi la salarii.

V.N.

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Taxe şi impozite locale mai mari în 2018, la Piatra Neamţ. Primarul a propus, majoritatea PNL-PMP a votat.

 1. E o minciuna motivatia cu noile legi fiscale!Cota de 10% se aplica la o suma mult mai mare, asa ca suma absoluta care revine primariilor nu este mai mica!Adevarul este ca „administratia” Chitic, la fel ca mentorul Pinalti, nu are solutii pentru dezvoltarea orasului in afara de marirea taxelor!

 2. E normal.

  Baietii din PNL au dat de gustul banilor sifonati de la bugetul Primariei.

  Pai cum altfel poti sa-ti schimbi masina la 3 luni cind pina anu trecut abia avea bani de 3 cafele la Casablanca.

  Parchet=IPJ=ANI=DNA=Curtea de Conturi=Statul Mafiot care de 15 ani patroneaza devalizarea bugetului acestei tari.

  Toate aceste institutii ar trebui desfiintate.Sunt inutile si toxice.

  Aceste institutii populate numai cu lichele si analfabeti au adus aceasta tara la paragina

 3. Administratia actuala dezvolta taxele, nu orasul.Hopa! O administratie smart!

 4. Salarii nesimtite,pentru primari nesimtiti si imbecili(chitic =18.000 lei/luna) !

Lasă un răspuns