Taşca, sărbătoare românească!

Petrecerea a continuat duminica la Tasca cu un spectacol de poveste. Pe scena amplasata in parcul Sfanta Maria au performat atat artisti din zona Neamtului, dar si din afara granitelor judetului si chiar a tarii. Cu totii oferindu-le tascanilor prilej de bucurie si voie buna.

Au urcat astfel pe scena :Ansamblul Folcloric „Fluierasii”, David Avarvarei, Ansamblul Folcloric „Izvoarele Borcutului”, elevii Scolii Populare de Arta, Iris si Elvis, Ansamblul Folcloric „Mugurasii Neamtului”, Daiana Vinca si Laurentiu Marian, Ansamblul Folcloric „Stefan Voda” din Chisinau, Ansamblul Folcloric „Floricica de la Munte”, Ciprian Istrate si taraful Ceteras de la Campie si, in final, inaintea focului de artificii, trupa Selfie.

Comuna Tasca a fost vizitata in zi de sarbatoare si de cei care se ocupa de administrarea judetului, astfel le-au vorbit oamenilor cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Neamt:

Ion Asaftei: „Buna ziua dragi cetateni ai comunei Tasca. Efectiv sunt coplesit de emotie pentru ca sunt in mijlocul dumneavoastra. Nu o sa spun prea multe despre doamna primar pentru ca dumneavoastra o cunoasteti mult mai bine, este intr-adevar o femeie deosebita, un manager extraordinar. Am sa va spus insa altceva, am sa va dau o informatie in premiera, pentru a sublinia tocmai calitatea de bun manager a Danei Ursache, prin efortul dumneaei si prin efortul Consiliului Judetean Neamt, dumneavoastra o sa va bucurati anul acesta si in anii ce urmeaza de investitii aprobate in valoare de aproape 200 de miliarde de lei. Investitii pentru modernizarea comunei Tasca. Acesta este meritul doamnei primar, al Consiliului Judetean si al presedintelui CJ Neamt, a domnului Ionel Arsene.Va urez multa sanatate, „La multi ani” si distractie placuta in continuare.”  

si Laurentiu Dulama: „Vreau sa ii multumesc domanei primar Dana Ursache, omului Dana ursache de care ma leaga o prietenie veche, i-am spus ca vin cu mare drag la Tasca. Sunt si astazi prezent dupa un maraton de 7 comune pentru ca tot judetul sarbatoreste astazi. Vreau sa va transmit si din partea colegilor mei consilierii judeteni si a conducerii Consiliului Judetean un gand bun, urari de sanatate, voie buna si sa va urez distractie placuta in continuare pentru ca avem ce vedea de pe scena aceasta minunata in acest parc deosebit. Voi fi tot timpul alaturi de dumneavoastra.”

Prezent la celebrarea comunei a fost si Senatorul Emilia Arcan: „Multumim pentru invitatie. Multumesc doamna primar. Vreau sa va adresez felicitari pentru ca ati facut eforturi deosebite ca astazi sa aveti o zi de sarbatoare, sa aduceti langa dumneavoastra comunitatea, aceasta comunitate frumoasa cu oameni frumosi, primitori. Familia locala este constituita din doamna primar, domnul vice, domnii consilieri care va fac cinste aici. Doamna primar sunteti de admirat pentru ca sunteti un om gospodar, iubit de comunitate. Vreau sa ramaneti in compania muzicii. Sa aveti o seara minunata, la cat mai multe editii.” 

 

 

Partener în organizarea acestui eveniment deosebit, centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare a avut un mesaj transmis de chiar directorul Carmen Nastasă: „Este o onoare ca alături de autorităţile locale din Taşca şi de Consiliul Judeţean, instituţia noastră să facă parte din echipa care astăzi a arătat pein fapte că o zi de comună trebuie să însemne şi calitate a actului artistic. Poate a venit timpul ca toţi cei care organizează astfel de manifestări să se ghideze după câteva reguli de bune practici şi să nu mai facă atâtea compromisuri care dăunează pe termen lung. Mă bucur că în aceea ce priveşte manifestările de la Taşca – începute de ieri cu un spectacol de cântece bisericeşti şi continuate cu conferinţa extraordinară susţinută de Părintele Constantin Necula – am fost pe aceeaşi lungime de undă cu doamna primar Ursache. Spectacolul de azi a dat credit tinerelor talente locale dar a adus pe scenă şi nume consacrate dar toţi aceşti artişti au avut un numitor comun: un repertoriu curat şi respectul pentru actul artistic. Îi felicit pe locuitorii comunei, pe consilierii locali, pe doamna primar şi pe toţi invitaţii care, împreună, au contribuit la această frumoasă sărbătoare”.

Bineinteles ca cea mai apropiata de sufletele celor prezenti a fost Dana Ursache, primarul comunei, care le-a vorbit celor din familia ei, pentru ca asa ii considera pe toti cetatenii comunei Tasca, din inima, multumindu-le pentru ajutorul acordat proiectelor pe care le-au realizat impreuna. „Multumim lui Dumnezeu ca am ajuns inca o zi a comunei, inca o zi a tascanilor, a tuturor, va multumesc dumneavoastra ca sunteti prezenti, multumim si celor care vor veni sa ne dea bunul Dumnezeu sanatate, putere sa muncim ca pana acum sau si mai mult. Pot sa va spun ca fiecare locuitor a comunei Tasca merita o diploma pentru ca fiecare din noi are responsabilitate pentru firmitura de comuna unde traieste. Imi cer iertare in fiecare an de ziua comunei pentru ca un an de zile sunt cu gura pe dumneavoastra ca vreau sa ramana ceva atat dupa mine cat si in urma fiecaruia dintre noi. Nu o fac cu rautate, dumneavoastra stiti ca eu va iubesc cum iubesc lumina ochilor si cum imi iubesc copilasii. Nu sunt vorbe mari, stiti ca de fiecare data cand am posbilitatea o sa va demonstrez. Va rog din suflet, as vrea mai mult sa veniti sa imi cereti si sa imi spunei unde gresesc. Nu pot sa fac mai mult bine decat daca mi se cere mai mult. Va multumesc inca o data! La multi ani si petrecere frumoasa! „

Zilele comunei Taşca au fost organizate de administraţia locală (primar Daniela Ursache) în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ şi cu Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare.

text şi foto – Dana VINCA