Taşca are primăriţă: Independenta Dana Ursache i-a zdrobit pe candidaţii partidelor

dana ursache

UPDATE: Dana Ursache se simte plină de recunoştinţă în Comuna Tașca, Neamț.: „Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru această realizare! Vă mulțumesc tuturor! Dragii mei, ușa sufletului, casei și a biroului meu vor fi mereu deschise pentru voi!”

54% din voturi a obţinut la Taşca candidatul independent Dana Ursache (secretară a Primăriei), scor cu care a defilat practic în faţa candidaţilor susţinuţi de partide.

Fostul primar Alexandru Drăgan nu a mai candidat şi a susţinut pe candidatul PNL, Gheorghe Doboş. Iată că poliţistul a fost „amendat” de data asta de secretarul Primăriei.

O descriere a ineditei situaţii o face alt poliţist, Marius Coşerariu, care locuieşte în Taşca: <<Comuna Tașca și-a ales Primarul. Sau mai bine zis, Primărița. Sincer, mă apasă un sentiment frumos, știind că această comunitate va fi reprezentată pentru cel puțin 4 ani, de o femeie.Se poate spune că prin alegerea doamnei Dana Ursache, la Tașca se scrie un pic de istorie. Dana Ursache este primul Primar independent al comunei, primul Primar de altă culoare politică decât PD/PDL/PNL,  după 26 de ani, prima femeie-primar și mai ales, primul Primar care a câștigat alegerile fără să-și facă nici un afiș electoral, campania ei fiind doar faptele. Consider că prin această alegere, comuna Tașca are numai de câștigat deoarece doamna Primar are o vastă experiență în administrația locală, știe cu ce se „mănâncă” problemele unei comunități, este o persoană deschisă la minte, credincioasă, o mamă exemplară, o prietenă de nădejde.Sunt sigur că experiența sa profesională va fi un atu în luarea importantelor decizii. O felicit și îi doresc succes în toate demersurile sale spre binele comunității pe care o va reprezenta. Aș vrea totuși să mai remarc faptul că Tașca a avut parte de Primari puternici. Nu o să mă feresc și o să amintesc faptul că timp de 26 de ani, domnul Alexandru Dragan a condus această comună cu mână forte, având realizări remarcabile, care se și observă, de altfel, atunci când treci prin Tașca. Eu personal vreau să-i mulțumesc domnului Alexandru Dragan pentru tot ce a făcut pentru această comunitate și sunt sigur că și actualul primar, doamna Dana Ursache, va fi cel puțin la fel de puternică și va continua frumoasele proiecte de dezvoltare a acestei localități.Chiar dacă în campania electorală s-au spun cuvinte grele, eu zic că a fost doar… campanie electorală și nimic mai mult. Sper ca orgoliile să fie lăsate la o parte, iar actualul Primar să ia de la fostul Primar tot ce a fost bun, iar fostul Primar să-l sprijine pe actualul Primar cu imensa sa experiență. Vreau să-l felicit de Alexandru Dragan pentru tot ce a făcut pentru comuna Tașca și pe Dana Ursache pentru câștigarea acestor alegeri. Sunt sigur că și domnul Alexandru Dragan va mai avea multe de spus în politică, la fel cum și Dana Ursache, va fi un stindard al corectitudinii, bunului simț, credinței și iubirii față de comunitatea care i-a încredințat destinul. Așa să-i ajute Dumnezeu și pe fostul și pe actualul Primar!”.

La rândul său, cel care e unul dintre cei mai cunoscuţi primari din Neamţ, ba chiar din România i-a urat succes noii primăriţe care l-a învins pe omul pe care el îl recomandase comunităţii. << Indiferent cat de neplacut este, votul oamenilor trebuie respectat, pentru ca reprezinta vointa lor. In ce ma priveste, decizia de a nu mai candida la primarie era luata cu ani in urma, iar tascanii stiau asta. Mi-as fi dorit ca atat candidatul propus de mine pentru Tasca, dar si candidatii propusi de PNL pentru comunele si orasele din judet, sa castige. Electoratul a decis altceva, in foarte multe comune, iar decizia lui e cea care conteaza. Imi felicit colegii din PNL care au castigat in judet (aproape de mine, geografic, fiind Bicazul Ardelean, Ceahlau si Grinties, dar mai sunt si alte comune unde au castigat candidati ai PNL) si ii felicit si pe ceilalti candidati, de la celelalte partide, care au obtinut votul populatiei! De asemenea, ii urez succes noului primar al comunei Tasca si sper ca aceasta comuna sa-si continuie dezvoltarea!>>, a punctat Alexandru Drăgan.

V.N.

cop tasca

Lasă un răspuns