Tașca-Neamț: Masca, OBLIGATORIE, în aer liber!

Purtarea măștii este obligatorie, înepând de astăzi, și în aer liber, în comuna nemțeană Tașca. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și are drept motiv incidența mare a cazurilor de Covid.
De la această obligativitate sunt exceptați doar copiii de până în 5 ani.
Comuna Tașca are o populație de circa 2500 de locuitori. 

HOTĂRÂRE privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ

Având în vedere:
– prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
– prevederile Hotărârii Guvernului nr. 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
– informarea Direcției de Sănătate Publică Neamț privind situația epidemiologică la nivelul județului Neamț;

În temeiul prevederilor art. 22, lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare;

HOTĂRĂŞTE: 

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente pe raza comunei Tașca.
Art. 2. Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț va intensifica acțiunile de control, pe raza comunei Tașca, privind modul de respectare a măsurilor stabilite în scopul prevenirii și combaterii epidemiei COVID-19.
Art. 3. (1) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și unității administrativ-teritoriale nominalizată.
            (2) Autoritățile administrației publice locale din comuna Tașca vor aduce la cunoștință publică prevederile prezentei hotărâri, prin afișarea acesteia pe raza comunei. 

PREŞEDINTE,
PREFECT George LAZĂR

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns