Tașca în onor! Primărița Dana Ursache a premiat veteranii!

Zi de comună cu încărcătură deosebită azi, la Tașca unde, în premieră, programul a debutat cu un ceremonial militar desfășurat la Monumentul închinat eroilor neamului.

Primărița Dana Ursache le/a oferit din partea comunității și premii veteranilor din comună, dintre care doi au 96, respectiv 93 de ani.

În rest, după tipicul militar, trupele Batalionului 634 Petrodava au fost trecute în revistă de Prefectul Județului și tot la categoria oaspeți de seamă primărița Ursache i-a avut alături pe Ion Asaftei, pe consilierul județean Marius Nechita, pe alți primari din Neamț (Dumitru Bălăjel de la Răucești și Ticușor Vasiliu de la Petricani).

Au urmat imnul, o slujbă religioasă dedicată martirilor neamului și, evident, discursurile oficialilor.

Defilarea trupelor a umplut de emoție inimile celor din asistență, adulți sau copii deopotrivă.

Iar apoi sărbătoarea s-a mutat în Parcul Sf Maria unde nici ploaia care a dat târcoale nu a putut speria nici pe artiști nici pe spectatori. Drept e că nici ploaia nu s-a putut pune nici cu așa primăriță cum e Dana Ursache, nici cu preyentatorul Gheorghe Filip (purtătorul de cuvânt al Poliției Harghita), nici cu Marius Coșerariu (implicat cu asociația EU CRED în organizare).

Au fost sau vor urca pe scena artiști consacrați – ANSAMBLUL ETNO-FOLCLORIC PLĂIEȘII, MIHAI TRĂISTARIU, ALESSANDRA, AURA, IONELA BRĂNIȘTEANU, ALEXANDRU RECOLCIUC – dar și copii talentați din Neamț, chiar din Tașca sau cei din Fanfara de la Răucești.

Dar despre spectacol, într-un articol viitor.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns