Tărâţă şi Soroceanu au încercat să-l execute pe Pruteanu. Fără succes!

tarata14

Culita Tarata (presedintele CJ Neamt) si Daniela Soroceanu (secretarul CJ Neamt). Imagine realizată vineri, 29 august 2014.

Posibila incompatibilitate a consilierului judeţean Vasile Pruteanu a fost unul din punctele cu care preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă a încercat să suplimenteze ordinea de zi a şedinţei de vineri. Proiectul de hotărâre iniţiat de preşedinte şi avizat de legalitate de secretarul Daniela Soroceanu prevedea constatarea încetării mandatului fostului contracandidat al lui Tărâţă care, între timp – încurcate sunt căile politicii – fiind liberal, era arondat alianţei minoritare PNL – UNPR.

Pentru ca lovitura să reuşească, Culiţă Tărâţă a mai apelat la un tertip – suplimentarea ordinii de zi “la pachet”, cu mai multe hotărâri – demers dejucat de PSD-istul Adrian Bourceanu care a cerut ca fiecare propunere de suplimentare să fie votată separat, proiect cu proiect, nu “la snop” cum propunea Tărâţă.

Jucând piesa bunului coleg, Culiţă Tărâţă a ţinut să spună că el şi secretarul judeţului au fost obligaţi să întocmească respectivul proiect de hotărâre deşi ar fi fost convins, în sinea lui, că demersul nu e unul corect, din moment ce consilierul vizat are diverse adrese care-l exonerează de încălcarea vreunui paragraf de lege.

Comisia juridică a analizat însă speţa şi a dat vot unanim pentru respingerea executării lui Vasile Pruteanu.

Logic ar fi fost ca dacă era convins că nu e cazul ca Vasile Pruteanu să fie lăsat fără mandat, Tărâţă să fi cerut clarificări de la ANI. Mai ales că, aşa cum a spus, ştia de documentele şi răspunsurile primite de Pruteanu, care erau favorabile celui din urmă.

Culiţă Tărâţă nu doar că nu a solicitat un punct de vedere suplimentar de la ANI ci s-a şi grăbit să introducă proiectul pe ordinea de zi deja făcută publică. Mai mult, a şi votat pentru suplimentarea ordinii de zi cu proiectul care l-ar fi mazilit pe Pruteanu din Consiliul Judeţean.

-Dumneavoastră sunteţi obligat să votaţi pentru…, i-a şoptit lui Tărâţă, ca un înger păzitor, Daniela Soroceanu.
-Eu sunt obligat să votez pentru…, a preluat din zbor respectiva scuză, Tărâţă…

“Doi pentru, şaişpe împotrivă, şâ la asta… proiectul o fost respins… restul abţineri. Nu s-a aprobat!”, a spus, cu jumătate de gură, preşedintele CJ.

Acest vot pare să aibă şi un tâlc. Până acum, ca membru PNL – partid care se afla de aceeaşi parte a baricadei cu UNPR la Consiliul Judeţean – Vasile Pruteanu a votat cu tabăra Culiţă Tărâţă. La şedinţa de vineri, dacă alianţa majoritară din jurul PSD ar fi vrut să îl scoată pe Pruteanu din Consiliul Judeţean o putea face lejer. Concluzia? Colegii de alianţă au vrut să-i facă pocinogul lui Pruteanu al cărui mandat i-a fost salvat de adversari. O adevărată lecţie. Nu de istorie ci de morală!

D. VINCA

 

Lasă un răspuns