Tărănistul-PSD-ist Salvadori Tofan, reconvertit în „salvator al României” a demisionat din USR!

Salvadori Tofan, cel care a schimbat vreo 3 partide până să ajungă „salvator al României”, a demisionat şi din USR. Informaţia ajunsă la Vestea iniţial pe surse a fost confirmată oficial, vineri dimineaţă de deputatul Iulian Bulai, şeful USR Neamţ.

Bulai a precizat că Salvadori Tofan nu mai este nici preşedintele organizaţiei locale Horia şi nici măcar simplu membru de partid: „Şi-a dat demisia acum câteva luni!”.


De fapt, nu poate fi vorba de „câteva luni”, nici măcar de două luni de la „divorţul” politic dintre Salvadori Tofan şi USR, atâta timp cât Vestea prezenta cazul acestuia pe 22 octombrie, moment în care chiar deputatul Bulai confirma că Tofan este şeful organizaţiei de la Horia. Ar putea fi vorba de „aproape două luni”, dacă demisia a intervenit imediat după articolul respectiv.

Drept e că mai puţin contează numărul exact de luni care au trecut de la momentul demisiei ci mult mai mult faptul că, în acest fel, s-a produs o minimă reparaţie morală pentru membrii USR care chiar au principii şi care au aflat din Vestea adevărul despre CV-ul de traseist politic patentat al lui Tofan. Surse din interiorul partidului spun că dezvăluirile Vestea despre partidele schimbate ca pe şosete de Tofan au avut un impact la fel de mare ca şi informaţia că soţia acestuia (preşedinte USR Piatra Neamţ) este fiica unui înfocat nomenclaturist PCR.

„Noi ştiam din puţinele informaţii pe care acesta le-a lăsat să curgă spre noi doar că a fost prin tinereţe membru al PNŢ-CD, care a luptat din greu cu PSD-ul lui Ion Iliescu. Adică informaţiile astea care îl prezentau aşa, în lumina unui fel de revoluţionar anti-PSD, nicidecum de faptul că a fost şi prin Partidul Verde, dar mai ales prin PSD, consilier local ales pe lista acestui partid dar mai ales şef de organizaţie locală PSD. Da, acel articol din vestea a fost ca un şoc. Ne-am dat seama că am fost minţiţi fără nicio jenă de oameni care se dădeau colegi fair-play şi cât de vulnerabili suntem în buna noastră credinţă dacă foşti activişti de asemenea rang ai PSD penetrează USR ca prin brânză. Ne-au întrebat cei din familiile noastre, care vedeau cât de dedicaţi suntem să schimbăm politica atât de mizerabilă cu una pentru oameni: <<măi, dar voi vedeţi că vă zbateţi ca tot ei, cei care au condus ţara şi în comunism şi au slujit şi PSD-ul, sau urmaşii lor, să fie la butoane?>>. Ce puteam să spunem decât da, că au dreptate, că noi ţipăm că fără penali, că fără oameni pătaţi, că fără traseişti şi aşa mai departe dar că, de fapt, ne zbatem să aducem voturi fix pentru oameni care nu au nicio legătură cu aceste principii”, ne-a precizat un membru al USR Neamţ.

Dacă Salvadori Tofan a demisionat din funcţia din USR, soţia sa, Ramona Tofan, este în continuare preşedinte USR Neamţ. Aceasta este fiica unui fost prim-secretar PCR si primar de Piatra Neamţ din epoca ceauşistă.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns