Tarabe goale, nervi și resemnare la Piața Centrală! FOTO

Indignare combinată cu resemnare. Cam aceasta este starea de spirit a comercianților din Piața Centrală, care se văd, în continuare, nevoiți să-și vândă marfa în ninsoare și ger. Asta din cauza faptului că recepția lucrărilor de la Piața Centrală a fost, din nou, amânată. „Să vă zic eu cum stă treaba: nici în aprilie n-o să fie funcțională Piața. De ce? E simplu: Chiar dacă termină ei (constructorii, n.red.), or să vină cei de la ISU în control și-or să constate că nu merge aia, că nu merge aialaltă”, spunea domnul Nelu, în timp ce își aranja marfa pe tarabă, mai adăugând: „Acuma nu o să-i mai dea drumul ca atunci când a venit Stolojan aici. Noi ce să facem? Ne chinuim așa cum putem, n-avem ce face altceva. Nici n-avem cu cine să ne certăm. Asta e viața noastră.”, a încheiat omul, cu amărăciune în glas.


La fel ca și el, și ceilalți piețari par să nu mai pună preț pe termenele date ba de constructor, ba de primărie. „Ne-am săturat de amânări peste amânări, și de promisiuni care nu se respectă. Numai promisiuni auzim mereu: și-n campanie, când ni se cer voturile și la orice pas. Or să facă și-or să dreagă. Cât au fost gerurile alea mari, nici nu ne-am încumetat să venim să ne vindem marfa. Cum să stai la -15, -16 grade câte zece ore pe zi? Dacă ne-mbolnăvim, cine ne plătește medicamentele? Sănătatea noastră nu valorează nimic? Să mai lase vorbele și să facă mai mult”, spunea și tanti Maria, care, îmbrăcată cu o haină groasă și tot bătând din picioare, aștepta doar-doar o veni vreun client să-i cumpere morcovul și păstârnacul pe care-l avea la vânzare.


Și după atmosfera de azi de la prânz tindem să-i dăm dreptate femeii. Acum, Piața Centrală seamănă cu o ruină. Chiar dacă s-a mai încălzit, foarte mulți dintre comercianți au preferat să rămână acasă. Doar tarabele acoperite cu prelată și cu un strat de zăpadă (FOTO) amintesc de locul în care în urmă cu ceva timp erau puse la vânzare fructe, legume sau alte produse care-și așteptau clienții.
Lucrările la Piața Centrală, începute în luna martie a anului trecut, adjudecate prin licitație de societatea Moldocor (care a semnat un contract cu Compania Națională de Investiții București) ar fi trebuit să dureze șase luni – adică până în septembrie. Atunci, constructorul a cerut prelungirea termenului cu 84 de zile, până în decembrie. Luna trecută, însă, primarul Dragoș Chitic a anunțat că lucrările se vor termina cel mai probabil pe 15 ianuarie – adică ieri. Numai că nici acest lucru nu s-a întâmplat. Rămâne de văzut dacă cele trei săptămâni maximum de care primarul Dragoș Chitic a spus ieri că ar mai fi necesare pentru finalizarea lucrărilor vor fi într-adevăr trei săptămâni. Sau dacă nu cumva n-or să mai apară alte piedici, care să ducă din nou la un nou termen. Până una-alta, piețarii (încă) așteaptă. Și îngheață. Și încă or să înghețe, pentru că meteorologii anunță că ninsoarea și gerul se întorc.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns