Țara rovinietei plătită de pomană! Semafoarele de la Gâdinți, nemontate nici la 2 săptămâni de la Thrillerul Luțca


Semafoarele promise de autorități la Gâdinți, în acea intersecție de pe ruta ocolitoare Sagna-Roman, nu au apărut nici azi, la 2 săptămâni de la prăbușirea Podului de la Luțca.
Acum două săptămâni, în joia din data de 9 iunie 2022, o țară întreagă vedea siderată cu Podul de peste Siret, de la Luțca (Neamț) prăbușit la 6 luni după ce fusese reparat și de la momentul în care măreții politicieni GARANTAU că lucrarea este de calitate.
Nu a fost (încă) nimeni arestat pentru că o lucrare făcută cu bani publici (8 milioane lei) s-a făcut praf, că un pod a fost redat circulației pe baza declarațiilor unor politicieni, fără proces verbal la terminarea lucrărilor.
Aceiași politicieni sau alții au început să promită diverse soluții de avarie. Una a fost cu pod provizoriu făcut de armată (ipoteză abandonată). O lta a fost cea referitoare la montarea DE URGENȚĂ a unor semafoare în intersecția de la Gâdinți.

Minunatele semafoare nu au apărut până azi dimineață. Procurarea lor este o formalitate, se găsesc de cumpărat instant și de pe internet. Dar când e vorba de DRDP (Direcția Regională de Drumuri și Poduri) Iași – instituția la care ajung banii plătiți pe roviniete – nivelul incompetenței este mereu fără limite.
la un moment dat se vehicula ideea că, de fapt, DRDP nici nu ar cumpăra semafoare noi ci le-ar folosi pe cele care sunt la Girov și care trebuie demontate. Deci ar fi vorba de o operațiune care ar trebui să dureze câteva ore (demontare, montare, cablare la curent).
Indolența, neputința și incompetența DRDP nu surprinde și nici nu va surprinde. Până când politicul nu-și va lua mâinile de pe această instituție, până când directorii (indiferent că e vorba de Pilă-PMP-PNL sau de Laicu-PSD) nu vor mai fi numiți pe baza carnetului de partid, aceasta este starea de fapt: semafoare care nu au fost montate în 2 săptămâni.

D.V.

One thought on “Țara rovinietei plătită de pomană! Semafoarele de la Gâdinți, nemontate nici la 2 săptămâni de la Thrillerul Luțca

  1. Plătesc rovignetă an de an.
    An de an am mașina în service, măcar o dată la 2 luni, pentru probleme cauzate de gropile din carosabil. Pentru că sunt nevoit să merg pe drumul Bicaz-Poaina Largului. Eu cred că ar trebui dați îm judecată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.