Ţapu justifică votul „braţ la braţ cu PSD”: „Am votat aşa pentru că respect autonomia universitară!”

Senatorul nemţean (PNL) Eugen Ţapu îşi justifică votul dat ieri în Senat – pe aceeaşi direcţie cu Ecaterina Andronescu şi coaliţia PSD-ALDE – invocând respectarea autonomiei universitare.

„Punctul meu de vedere este foarte clar: pentru că eu respect autonomia universitară, că aşa este legislaţia în toată Uniunea Europeană şi în Statele Unite, cei care dau doctoratele tot ei le pot retrage şi mai mult decât atâta nu am ce comenta”.

Cititi si: Ţapu a votat cot la cot cu Andronescu şi PSD pentru respingerea reglementării ANTI-PLAGIAT a lui Iohannis!

Şi totuşi, a ţinut să mai adauge ceva la mesajul său: „Nu sunt singurul, sunt 12 senatori liberali care am votat aşa. Iar punctul meu de vedere nu este împotriva preşedintelui şi nici a conducerii partidului, pentru că legislaţia asta care am votat-o acum nu este aceeaşi lege pe care a trimis-o preşedintele pentru revizuire. Este modificată, nu este aceeaşi”.

Este evidentă dorinţa senatorului Ţapu de a puncta faptul că nu s-a poziţionat diferit de conducerea partidului sau de preşedintele Klaus Iohannis. Numai că, dacă ar fi aşa cum spune senatorul nemţean, nu ar avea nicio logică o eventuală iritare a preşedintelui României cu privire la votul dat ieri în Senat. Ori, aseară, pe la ora 20, preşedintele Iohannis posta pe pagina sa de facebook un mesaj (preluat apoi de toată presa) prin care îşi arăta dezamăgirea evidentă faţă de votul dat se majoritatea senatorilor (inclusiv de Eugen Ţapu) – vezi fotografia de mai jos:

image-16
Aşa că pentru colegii din PNL ai lui Ţapu se iveşte o nouă întrebare: să scrie Iohannis mesaje pe facebook de aiurea şi să aibă dreptate senatorul nemţean când spune că „nu este aceeaşi lege”?

Cititi si: Ţapu a votat cot la cot cu Andronescu şi PSD pentru respingerea reglementării ANTI-PLAGIAT a lui Iohannis!

Pe acelasi subiect: HOTNEWS – Responsabilii pentru „legea plagiatelor”: cine sunt cei 12 senatori PNL care au votat alaturi de PSD si ALDE, desi liberalii au decis in sedinta ca se va vota impotriva legii

Daniel Vinca

cop-tapu-plagiat

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Ţapu justifică votul „braţ la braţ cu PSD”: „Am votat aşa pentru că respect autonomia universitară!”

  1. Eugene, nu mai bine te duci tu la PSD ca sa faci echipa cu prietenul tau Arsene? Sau la ALDE unde te asteapta Ursarescu cu care atatia ani v-ati batut joc de PNL Neamt?

Lasă un răspuns