Tandemul Arsene-Soroceanu, reclamat la Prefectură, de consilierul Florin Zaharia, pentru o nouă ilegalitate

Consilierul județean Florin Zaharia (USR) a sesizat Prefecturii Neamț că felul în care tandemul Arsene-Soroceanu (președinte CJ-secretar al județului) a dirijat votul la un proiect de Hotărâre de CJ este nelegal.
Deși nu spune cu nume și prenume, din cele sesizate de Zaharia rezultă că e vorba de votul pentru comisia de concurs de la DGASPC pentru postul de director adjunct unde deja în județ se vorbea de câștigător înainte de începerea concursului. Iar câștigătorul ar fi consilierul județean Laurențiu Dulamă, cel despre care se spune că mâine (17 februarie) ar vota propunerile lui Arsene pentru funcțiile de vicepreședinți în condițiile în care concursul propriu-zis la Protecția Copilului este pe data de… 18 februarie.

<<Ieri am sesizat Instituția Prefectului Neamț, cu privire la Hotărârea Consiliului Județean prin care a fost desemnat reprezentantul CJ în comisia de concurs pentru postul de director adjunct la DGASPC Neamț.
Din punctul meu de vedere, votul pentru acest proiect de hotărâre a fost viciat prin nesupunerea la vot a ambelor propuneri de candidați pentru comisia respectivă de concurs. Nu vreau să intru acum în detalii referitoare la cine va ocupa postul respectiv, dar modul în care au orchestrat votul doamna secretar general al județului și președintele CJ Neamț mi-a confirmat că ceva este putred legat de acest subiect. Motiv pentru care consider că este necesar ca Prefectura să verifice dacă procedura s-a desfășurat corect.
Ideea legată de acest concurs este simplă: un singur candidat înscris, o comisie de concurs favorabilă și un post călduț pe durată nedeterminată. În schimbul a ce? Vom afla cât de curând!
Da, propunerea președintelui PSD a trecut cu o majoritate de 19 voturi, dar asta nu înseamnă că nu trebuia să se țină cont și de cealaltă propunere. Nimeni nu poate garanta că, în condițiile supunerii la vot a două propuneri, rezultatul ar fi fost similar.
Desfășurarea evenimentelor o puteți regăsi în plângere.
Aștept cu interes un răspuns din partea Prefecturii Neamț>>, spune Florin Zaharia.

Deși acuzația lui Zaharia a fost lansată în spațiul public, CJ Neamț nu a avut (ca de obicei atunci când este vorba de subiecte neconvenabile) încă nicio reacție.

D.V.

One thought on “Tandemul Arsene-Soroceanu, reclamat la Prefectură, de consilierul Florin Zaharia, pentru o nouă ilegalitate

  1. Pentru tot ce visati noaptea , voi ăștia din USR PLUS trebuie să vă lumineze juriștii din Prefectura.parca erati cei mai deștepți si cei mai buni. Ha ha ha.sunteti jalnici cu toții…aveti o parere prea buna despre voi.

Lasă un răspuns