Tânără din Zănești, accidentată de o șoferiță neatentă


O femeie de 26 de ani din Zănești a fost rănită ieri într-un accident ce a avut loc într-o intersecție din Piatra Neamț, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție.
Vinovată se face o șoferiță de 37 de ani care a intrat în intersecția bulevardului Decebal cu strada 22 Decembrie și, din cauza condițiilor meteo, a pierdut controlul mașinii și s-a izbit într-un autoturism oprit la semafor. În urma impactului, zăneșteanca, pasageră în mașina oprită, a suferit câteva leziuni. Ambii conducători auto au fost testați iar rezultatele au fost negative. Pe numele șoferiței a fost întocmit dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă.
Polițiștii revin cu o serie de recomandări pentru șoferi și pietoni, mai ales că în aceste zile condițiile meteo sunt extrem de nefavorabile și pericolul de accidente este mărit, din cauza zăpezii și poleiului care se formează pe asfalt.
Recomandăm conducătorilor auto să adapteze, în permanență, viteza la condițiile meteo și de carosabil. De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.). Atenție sporită la pietoni și la traversările acestora în grabă, pe timp de iarnă! Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţivă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă! Asigurați-vă că drumul spre școală sau casă este unul de siguranță pentru copilul dumneavoastră! În această perioadă, în care traficul este îngreunat, nu vă lăsați nesupravegheați copiii! Aceștia nu conștientizează că timpul de frânare a unui autovehicul crește proporțional cu starea carosabilului sau condițiile meteo, întârziind, astfel, o oprire în siguranță”, a declarat inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.