Tânăr de 18 ani, reținut pentru furturi și tentativă de furt

Un tânăr de 18 ani din Săbăoani suspectat de comiterea mai multor furturi a fost reținut ieri de polițiștii din localitate, informează un comunicat de presă al IPJ Neamț.
Acesta este bănuit că, în dimineața zilei de 22 septembrie 2016 ar fi pătruns în locuința unei femeie de 36 de ani din Săbăoani, de unde a sustras bani și bijuterii. Totodată polițiștii au extins cercetările stabilind că bărbatul este bănuit și de săvârșirea a două furturi, unul dintre acestea comis în noaptea de 16/17 octombrie din locuinţa unei femei din localitate, celălalt săvârșit zece zile mai târziu, din incinta unei societăți din Săbăoani.
Ancheta a mai scos la iveală și faptul că tânărul are la activ și o tentativă de furt calificat, comisă în noaptea de 28/29 octombrie.
Valoarea totală a prejudiciului cauzat, cu ocazia săvârşirii infracţiunilor acestor infracțiuni este de aproximativ 10500 lei, fiind recuperat până în prezent 40% din prejudiciu. Polițiștii au reținut tânărul pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar cercetările sunt continuate pentru recuperarea întregului prejudiciu și pentru documentarea activității infracționale”, precizează inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.