Tamponare cu scandal la Rediu: Șofer băut, mașină cu numere expirate

O tamponare ce a avut loc duminică după amiază în satul Poloboc din comuna Rediu s-a lăsat cu amenințări și injurii. Pe la ora 16.00, un Renault Espace în care se aflau nouă persoane ar fi pătruns pe contrasens într-o curbă cu vizibilitate redusă, izbind un Opel Astra condus de un tânăr, alături de care se afla și prietena lui.


În urma impactului, atât Daniel Racaru, tânărul aflat la volanul autoturismului lovit, cât și prietena lui ar fi fost răniți ușor. Faptele ne-au fost relatate de Vasile Racaru, unchiul bărbatului care s-a ales și cu mașina boțită (foto), dar și cu o sperietură ce n-o va uita prea curând. Din spusele acestuia, tinerii aflați în Renault-ul Espace se întorceau de la pădure și erau „în chefuri”.
Imediat după impact, șoferul vinovat, pe numele său Laurențiu Motfolea, ar fi început să amenințe în stânga și-n dreapta și să spună că nimeni nu are ce-i face și că n-o să dea nicio declarație. Potrivit bărbatului care ne-a povestit întreaga întâmplare, Motfolea nu s-a calmat nici după sosirea poliției.
A continuat cu amenințările și a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și transportul la spital pentru recoltarea probelor de sânge și a spus foarte clar că nu va da nicio declarație la poliție. La fel, nici cei care se aflau cu el în mașină n-au vrut să declare și să semneze nimic”, afirmă Vasile Racaru.
Mai mult decât atât, mașina care a provocat accidentul avea numere roșii expirate. La câteva ore după eveniment – spune același Racaru – ar fi fost dusă într-o curte, de unde ulterior a dispărut.
Mașina nepotului meu a rămas în locul unde s-a întâmplat totul, pentru că nu se mai poate circula cu ea. După cum se poate vedea, roata din stânga este ruptă, iar aripa e făcută acordeon”, punctează Racaru.
Am încercat să obținem un punct de vedere și de la Inspectoratul Județean de Poliție Neamț. Inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al instituției ne-a declarat că evenimentul rutier nu figurează în registre. „Avem un accident în comuna Rediu, dar a fost o singură mașină implicată, aceasta izbindu-se într-un cap de pod
”, a fost răspunsul responsabilului de relații publice al Poliției.
De reținut este că în cazul unei tamponări, șoferii pot rezolva situația pe cale amiabilă, fără a mai sesiza poliția. Reținem însă, din spusele lui Vasile Racaru, că șoferii implicați nu au dat-o la pace, și că s-a solicitat intervenția polițiștilor.

Alex SÎRBU

One thought on “Tamponare cu scandal la Rediu: Șofer băut, mașină cu numere expirate

  1. acest rotaru nu stie sa conduca o masina merge ca un credibilist prin comuna

Comments are closed.