TAIFUN! DOVADA că Valentin Ciobanu este cercetat de Inspecţia de Integritate ANI!

Consilierul local Valentin Ciobanu trăieşte experienţa surprinzătoare ca din om care-şi dădea cu părerea pe diverse subiecte (câte un comentariu sau un like pe facebook) să fi devenit personaj principal în articole de presă. Mai mult, Ciobanu este primul consilier local din actualul Consiliu Local de la Piatra Neamţ care face obiectul unor sesizări vizând o posibilă situaţie de incompatibilitate.

Iar pentru ca treabă să fie clară, ONG-ul care l-a reclamat pe Ciobanu (Asociaţia Demnitate Pro Integritate) a făcut-o „la două mâini”, adică a remis sesizări şi la ANI şi la Primărie. De la ANI a venit deja confirmarea de primire şi informaţia că Valentin Ciobanu va face obiectul anchetei Inspecţiei de Integritate. Vezi mai jos dovada:

Foarte interesantă este şi sesizarea trimisă Primăriei. În respectiva reclamaţie, remisă secretarului, se face trimitire la prevederi juridice care spun că în cazul în care un ales local a avut prin firma proprie relaţii contractuale cu entităţi subordonate CL (sau la care CL este asociat), mandatul încetează de drept, prin ordin al prefectului emis la propunerea secretarului unităţii admimistrativ teritoriale.

Mai pe româneşte, cel care a sesizat pe Secretarul Muncipiului îi cere acestuia să constate că Ciobanu a derulat afaceri cu o entitate din sibordinea Consiliului Local – vezi detalii AICI Anchetă pe incompatibilitate! Primăria cere informaţii despre afacerile firmei consilierului Valentin Ciobanu cu o societate CL! – şi să anunţe Prefectura care să emită ordinul de încetare a mandatului.

Faza cu Locativserv-ul e clară ca lumina zilei: este o firmă la care Consiliul Local este acţionar unic ba, mai mult, societate respectivă primeşte şi bani din bugetul municipiului pentru diverse activităţi în care prestează diverse servicii pentru municipalitate. Mai mult, dacă alesul local se prevalează de faptul că nu a fost vorba de contract ci doar de factură, în opoziţie cu acesta există nu doar decizii pe cauri similare emise de ANI ci şi practica judiciară care consfinţeşte faptul că factura este un document care se referă la relaţii contractuale, deci ţine loc şi de contract.

Rămâne de văzut dacă secretarul municipiului va sesiza Prefectura sau va trimite mai departe sesizarea respectivă tot la ANI. E un caz care se pretează la principiul „doi jurişti – 3 păreri” dar, dacă decizia secretarului nu va fi mulţumitoare pentru cel care a sesizat, Florin Fecic se poate trezi şi el cu o plângere pentru abuz în serviciu.

Oricum, această experienţă a consilierului local Ciobanu poate fi un adevărat caz şcoală. Indiferent care vor fi deciziile Secretar Piatra Neamţ – Prefectură – ANI – Justiţie, e cel puţin ciudat ca în anul de graţie 2016, într-o România în care când dai drumul la televizor auzi numai de DNA, fraude, arestări, ANI etc un ales local să considere că e absolut normal ca firma lui să vândă produse şi servicii unor entităţi din subordinea Consiliului Local din care face parte.

Rămâne de văzut dacă Locativserv este singura entitate care a cumpărat produse sau servicii de la firma (firmele) lui Valentin Ciobanu în perioada de când acesta este consilier local şi dacă acesta este singurul ales care a considerat normal ca în conturile firmei sale să ajungă bani de la astfel de entităţi.

E foarte posibil să apară noi surprize, aşa că… VOM REVENI.

Daniel VINCA

 

 

Comentarii Facebook

4 thoughts on “TAIFUN! DOVADA că Valentin Ciobanu este cercetat de Inspecţia de Integritate ANI!

  1. Baiatul asta nu are nicio treaba cu politica. va dati seama ce e in capul lui daca i se pare normal sa fie consilier local si in acelasi timp sa-si umfle conturile firmei de la societati din subordinea Primariei? A reusit sa iasa in evidenta acum , nu gluma. La ce i-i fi trebuit Consiliul Local daca nu a priceput nici macar legea referitoare la incompatibilitati si conflicte de interese? Doar ca sa fie folosit pe post de berbec de altii mai smecheri ca el?

  2. Deci treaba e clara acum: in timp ce incasa bani de la firmele Primariei, acest super-onorabil consilier local facea scandal ca de ce blocheaza Parking masinile pe care el, angajatii, clientii le parcau pe locuri necontractate in fata magazinului, non-stop. Omul era din ala – cand ii dai ii fata vaca, cand ii ceri ii moare vitelul. Adica are mana numai de dat nu si de luat. Si sa va spuj si smecheria cu locurile de parcare: el parca mereu pe loc neplatit pentru ca pe locul platit sa parcheze cate un client. Smecher tare domnul consilier numai ca se vede ca tare prost a mai fost sfatuit de cand a ajuns alesul neamului.

Lasă un răspuns