Tablan: „Am fost schimbat într-un mod ruşinos!” Nicio silabă despre AN-ul din dosarul tentativei de omor asupra fostului poliţist Filip

Comisarul şef doctor Paul Tablan consideră că a fost schimbat „într-un mod ruşinos” din funcţia de şef al Poliţiei Neamţ, după cum spune acesta într-o declaraţie dată pentru Monitorul Neamţ şi, din punctul său de vedere, nu are nimic să-şi reproşeze.

Nici măcar faptul că în atâţia ani cu el ca şef, Poliţia Neamţ nu a reuşit să probeze cine e cel care l-a stâlcit în bătaie pe fostul poliţist Cezar Filip.

Citeste si Comisarul şef Dottore Tablan, demis din funcţia de şef al Poliţiei Neamţ!

„Cred că am fost schimbat într-un mod ruşinos şi putea fi altfel, însă asta este. Sînt primul care îi urez succes viitorului şef al Poliţiei Neamţ, oricine ar fi el. Îi doresc să facă ceea ce eu nu am putut face“, a declarat Paul Tablan pentru sursa citată.

Cât priveşte eficienţa managementului mandatului său, acesta spune că se uită liniştit în oglindă, deci nu are ce să-şi reproşeze: „Eu mă cunosc foarte bine şi am curajul să mă uit în oglindă. Cu siguranţă că, de-a lungul timpului, am mai făcut greşeli, dar nu au fost cu intenţie şi, sigur, se putea mai bine. Întotdeauna este loc de mai bine. Cred că în mandatul meu s-au făcut destule lucruri bune şi dacă am preluat şefia Poliţiei Neamţ într-un moment în care în oraş se întîmplau multe, de la bombe la infracţiuni stradale cum ar fi furturi şi tîlhării, acum, sub aspectul siguranţei, lucrurile s-au schimbat”.

Dincolo de declaraţia sa referitoare la performanţele sale (în cazul „bombelor” şi a celebrelor „incendieri”, vitale au fost informaţiile furnizate de SRI dar şi activităţile realizate şi de alte instituţii), rămâne un caz zguduitor de care Paul Tablan nu a prea vorbit în ultimii ani: agresarea cruntă (tentativă de amor) a fostului poliţist Cezar Filip.

Fostul poliţist a fost bătut bestial la intrarea în bloc, în decembrie 2002. Cu un dosar bâlbâit de la început pe relaţia Poliţie-Parchet, neînregistrat iniţial la Parchet, cazul a rămas şi acum unul din celebrele AN-uri din Neamţ. Deşi chiar Tablan, ca ofiţer la Judiciar începuse ancheta şi, din 2011 până acum, timp de 8 ani de zile, a fost şeful Poliţiei Neamţ.

D.V.

6 thoughts on “Tablan: „Am fost schimbat într-un mod ruşinos!” Nicio silabă despre AN-ul din dosarul tentativei de omor asupra fostului poliţist Filip

 1. Sistemul mafiot de la IPJ Neamt a inceput sa fie destructurat.

  Mai sunt multi pasi de facut.

  Din pacate acest personaj sinistru Tablan care a patronat mafia padurilor din Neamt,clanurile de tigani si interlopi care au prosperat si penetrat toate structurile de siguranta a judetului facaindu-l unul din cele mai corupte din tara,nu va ajunge la puscarie ci va fi mutat pe alt job caldut unde i se va plati in continuare din banii nostri un salariu colosal unde isi va face smenurile in dispretul nostru al tuturor.

  Toti sefii de la IPJ Neamt fara exceptie trebuie dati afara.Toti sunt complici cu acest Tablan si cu totii trebuie sa raspunda in fata legii de situatia catastrofala infractionala din acest judet care a ajuns sa fie condus de clanuri de tigani si interlopi.

  Acesta institutie IPJ platita cu bani grei de noi cetatenii a ajuns un simbol al coruptiei si a incompetentei crase alaturi bineinteles de SRI/PARCHET/DIICOT/DNA.

  Toate aceste institutii care nu mai lucreaza de mult timp pentru cetatenii care le platesc salariile trebuie desfiintate si re construite de la ZERO.

  Altfel vom avea numai Tablani la conducere,prin rotatie si nimic nu se va schimba.

 2. Nu, dottore, prestatia dumitale a fost rusinoasa!Ai fost sluga lui Pinalti, dupa care te-ai crezut smecher si ai inceput sa faci propriile jocuri cu camatarii si interlopii din oras…

 3. AN -ul cu omorul , la fel cu fapta savarsita in scara blocului O 3 , str. violetei nr 2 din piatra – neamt – acopera crima organizata . daca nu ar fi protejat , la cel mai inalt nivel , nici un politist nu ar indrazni sa faca asa ceva !
  dealfel , pseudo – jurnalistii si inerlopii plang dupa acest individ . fara alte comentarii .

 4. Florine, din pacate va veni, prin rotatie , tot un Tablan ori vreun Soric, din zona Roman…

 5. Clanurile mafiote din Neamt au ajuns rupte in tur, e greu sa mai fii sustinut de ele, . Chiar, modalitate de lucru a mafie e sa faca dintr-un nimeni o persoana importanta, iar dupa ce a scos castanele din foc cu mana ei, sa arate lumii ca e un gunoi. Poate Tablan va fi promovat la minister sau la sindicat.

 6. Nu va veni din zona Roman un alt Tablan.Sunt aici la Piatra Neamț care vor.Exemple?Cms șef Catana cu un punctaj la examen confirmat de București de 3,60(mare notă, nu) și numit de Tablan datorită relațiilor de cumătrie șef la Ordine Publica(deși punctajul obținut nu îi dădea voie-asta tot o ilegalitate se cheamă).Lăsând de o parte producerea de către acesta (Catană) a unui accident mortal pe trecerea de pietoni (mutam cadavrul mai încolo și nu mai suntem vinovați, nu?Că se poartă).Și auzim mai nou că dl.Catana e propus adjunct al IPJ Neamț de cine?De Tablan.A naibii potriveală!Curat, murdar, coane Fănică!Și dumnealui chiar vrea sa fie adjunct.Mai sa fie!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.