Sute de polițiști pe străzi, în week-end-ul prelungit

Premergător si pe timpul desfășurării manifestărilor publice ocazionate de Sărbătoarea Națională de 1 Decembrie, peste 500 de polițiștii din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase si intervenții rapide vor executa misiuni specifice pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță public, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Neamț.
În perioada 30.11-04.12.2016, conducerea IPJ Neamț a dispus suplimentarea efectivelor, poliţiştii având misiunea de asigurarea ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a infracțiunilor stradale, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele către munte, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative. Din totalul poliţiştilor aflaţi în misiune, 379 sunt de la structurile de ordine publică, 128 de la rutieră, 37 de la investigații criminale și 35 de la alte formaţiuni”, precizează inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.
Pentru petrecerea unei minivacanțe în liniște și fără a fi umbrită de evenimente neplăcute, polițiștii vă sfătuiesc să adoptați următoarele măsuri preventive: – asigurați-vă locuința si ferestrele când plecați de la domiciliu, mai ales dacă locuiți la etajele inferioare; – fiți atenți în orice împrejurare să nu pierdeți sau să vi se fure cheile de la locuință sau a autoturismului; – nu purtați portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor, nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor – acestea sunt locuri vulnerabile; – nu lăsați la vedere în autoturism bunuri de valoare, genți sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoților. Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere vă recomandăm să conduceți prudent, să respectați regimul legal de viteză si indicațiile agenților de circulație, să nu urcați la volan sub influența băuturilor alcoolice, să efectuați depășiri numai după ce v-ați asigurat că puteți efectua o astfel de manevră în condiții de siguranță. Totodată, în condițiile meteo existente, echipați-vă corespunzător autovehiculul, înainte de a pleca la drum.
De asemenea, cetățenii care sunt martorii sau victima unei infracțiuni sunt sfătuiți să apeleze numărul unic de urgență 112.

Alex SÎRBU