Suspiciuni, acuzaţii, trădare, sancţiuni la ACL Neamţ / Activişti schimbaţi în secţiile din 11 comune!

tradare 02

ACL Neamţ a înlocuit reprezentanţii din secţiile de votare din 11 comune din judeţ, conform unui comunicat remis vineri seara. În traducere liberă, o astfel de ]nlocuire echivalează cu o sancţiune pentru acei activişti din comune care ar fi urmat să încaseze fiecare câte 300 de lei pentru cele două zile de activitate în slujba obştii, a democraţiei şi a partidului. Astfel de înlocuiri au loc atunci când există dovezi de trădare sau suspiciuni întemeiate că o formaţiune politică (sau o alianţă) nu se mai poate baza pe reprezentanţii desemnaţi la care ar fi “umblat” adversarul.

Cum în fiecare comună din Neamţ sunt, în medie, 4-5 secţii (chiar şi mai multe), rezultă că, cu nici 36 de ore înainte de deschiderea urnelor, ACL a dat un cartonaş galben (dacă nu chiar roşu) la circa 50 de activişti de primă linie din localităţi. De obicei, cei astfel sancţionaţi fie nu se mai prezintă la vot, fie merg dar votează cu contracandidaţii, antrenând în această reacţie supărată a lor şi rude, prieteni, apropiaţi. Foarte posibil, liderii ACL Neamţ au analizat consecinţele, aşa că rămâne de văzut dacă în urma acestei decizii tip ghilotină vor câştiga sau vor pierde voturi.

În istoria recentă electorală, o decizie similară a fost luată, în august 2011, la alegerile parţiale din Colegiul 6 Neamţ, de către staff-ul candidatului Liviu Harbuz. Decizia nu s-a dovedit a fi una câştigătoare, medicul veterinar PSD pierzând atunci la scor (45% / 55%) alegerile în favoarea PDL-istului Adrian Rădulescu.

ACL Neamţ nu precizează care sunt cele 11 comune unde şi-a trimis activiştii acasă, dar menţionează în comunicatul citat un adevărat “pomelnic” cu 38 de commune unde adversarul PSD, prin primari, ar fi pus presiune pe respectivii reprezentanţi.

Publicăm mai jos, integral, comunicatul ACL. Pentru cei nefamiliarizaţi cu organizarea alegerilor, se impun, totuşi, câteva precizări:
-În secţiile de votare, NU SE POATE FRAUDA NICIUN VOT dacă reprezentatul pe care l-a pus un partid sau o alianţă este atent, nu doarme şi veghează la respectarea legii. Reprezentanţii actorilor politici pot sesiza atât preşedintele secţiei de votare dar şi (direct sau prin juristii partidului) mai sus, la BEJ, orice neregulă sau abatere de la lege.
-Partidele sau alianţele desemnează ca reprezentanţi în secţiile de votare activişti din nucleul dur. Adică loiali, dedicaţi, pricepuţi. Cum poţi desemna ca “soldaţi credincioşi” activişti pe care apoi să îi acuzi de pactizare cu duşmanul? (pentru că, dacă nu direct, asta se înţelege evident printre rândurile comunicatului).

vesteanet
…………………………….

Comunicat de presă ACL Neamț / (31.10.2014)

REF: PSD supune presiunilor politice reprezentanţii ACL din secţiile de votare din judeţul Neamţ, pregătind minuţios fraudarea alegerilor

Alianţa Creştin Liberală Neamţ a sesizat autorităţile competente privind intenţiile de fraudare a alegerilor în 38 dintre comunele judeţului conduse de primari ai PSD. Alianţa Creştin Liberală a adresat autorităţilor competente apelul de a folosi toate prevederile legale pentru a stopa încerările de fraudare a alegerilor în judeţul Neamţ.

ACL Neamţ consideră că există multe semnale că PSD se pregăteşte de fraudarea votului.

ACL Neamţ a solicitat autorităţilor să verifice respectarea legii electorale în cele 38 de comune, în condiţiile în care există informaţii şi dovezi clare că reprezentanţii ACL din secţiile de votare au fost supuşi unor presiuni majore din partea primarilor PSD pentru a le servi interesele electorale.

Menţionăm că vineri, ACL a înlocuit toţi reprezentanţii din secţiile de votare din 11 dintre comunele judeţului Neamţ întrucât au existat indicii că aceştia fuseseră racolaţi de către reprezentanţii PSD cu scopul de a închide ochii la tentativele de fraudă electorală.

ACL Neamţ are suspiciuni majore privind pregătirile pentru ziua votului în următoarele comune din judeţ: Gârcina, Crăcăoani, Timișești, Roznov, Costișa, Zănești, Piatra Șoimului, Tazlău, Podoleni, Borlești, Rediu, Cândești, Săvinști, Români, Bahna, Mărgineni, Borca, Grintiesi, Farcașa, Bicaz, Ion Creangă, Valea Ursului, Oniceni, Stăniță, Boghicea, Bozieni, Răucești, Poienari, Icușești, Săboani, Gherăiești, Bârgăoani, Bodești, Ruginoasa, Secuieni, Trifești, Tupilați, Țibucani.

ACL Neamţ va sesiza organele abilitate cu toate aspectele privind încercările PSD de fraudare a alegerilor.

BIROUL DE PRESĂ ACL NEAMȚ

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Suspiciuni, acuzaţii, trădare, sancţiuni la ACL Neamţ / Activişti schimbaţi în secţiile din 11 comune!

  1. Ce pretentii aveti de la activisti cind v-au plecat primarii in masa,26 la numar,la adversari?.Mai aveti vreun membru loial pe care sa fiti siguri ca nu va pleca in tabara opusa dupa alegeri? Cine stinge lumina si incuie usa?

  2. Cind eram tinar baet si faceam pe militaurul in cadrul armatei romane aveam un b.u de lent care ne instiga la iubirea de neam si ne invata cintecul….. mindra tara tinar colt de rai….. !!!! Asta-i raiul pe care vi-lati ales dragii mei …aplaudaci si sugaci de promisiuni… IESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS la voturi aranjate??????? Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ……multam fain ONTSAG ICTORV…….

Lasă un răspuns