Suspendat pentru complicitate la infracţiuni silvice, fostul secretar de la Grinţieş se vrea… profesor la after-school

lemn

Printre cei care ar dori să mânânce o bucată de pâine din jobul de profesor la after-school-ul de la Grinţieş se numără şi… Iosif Creţu. Cunoscut în zona de munte a judeţului Neamţ şi blagoslovit în fel şi chip de posesorii de păduri sau de cei cu interese în exploatarea lemnului, pentru cei care nu cunosc numele, se impune precizarea să e vorba de secretarul suspendat din funcţie de la Primăria Grinţieş.

Suspendat – după cum spune Codul de Procedură Penală – până se termină procesul (procesele?) în care este acuzat de comiterea unor infracţiuni în legătură cu serviciul.

Creţu este suspendat din funcţia respectivă din vara anului 2012, când DIICOT a descins în zonă cu mascaţii şi a adus un autobuz de inculpaţi şi martori pentru audieri. Unii au fost şi arestaţi preventiv – inclusiv poliţiştii de la Postul de Poliţie Grinţieş – alţii, mai norocoşi au fost cercetaţi în libertate. Printre norocoşi – şi secretarul Creţu, acuzat că “a sprijinit învinuiţi pentru achiziţia terenurilor vizate de membrii grupării pentru cantităţile mari de material lemnos”.

Lumea din Grinţieş, slobodă la gură, vorbeşte deja despre şansele secretarului de a câştiga concursul respectiv dar şi despre lucrurile minunate pe care acesta i/ar putea învăţa pe copiii localnicilor. “Poate predă ecologie. Îi va învăţa să respecte natura, să protejeze pădurea, ca să aibă aer curat”, spun optimiştii. Cei mai hâtri cred însă altceva: “Sau poate îi învaţă cum să taie cât mai mult fără să fie prinşi. Că acum şi-o fi dat seama unde a greşit de are el probleme…”.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns