Suspans extrem! Sentința din procesul pentru Cheile Bicazului, amânată cu încă o săptămână!

Multașteptata sentință a Curții de Apel Ploiești cu privire la hotarul dintre județele Neamț și Harghita care fusese anunțată pentru astăzi a fost amânată cu o săptămână, după cum este afișat pe portalul instanțelor de judecată. Rămâne ca toți cei interesați de această decizie să se înarmeze cu încă o porție de răbdare, până pe 25 iunie.

Procesul a fost deschis de autoritățile din Harghita și Ghoerghieni care au cerut anularea unui proces verbal de asumare a unei expertize comandate tot de ele. De aici însă, Tribunalul Prahova a ajuns la o sentință cel puțin ciudată în prima instanță, acordând ceea ce nu s-a ceurt, stabilirea unei noi granițe între județele Neamț și Harghita.

Practic, UAT-ul nemțean Bicaz Chei a fost astfel văduvit de o suprafață importantă.

Prezent la ultimul termen în procesul pentru Cheile Bicazului (11 iunie), prefectul George Lazăr declara atunci: ,,Am fost împreună cu dl. Gheorghiță Oniga, primar al comunei Bicaz Chei și cu dl. Simion Stâncel, directorul Oficiului de Cadastru Neamț, la Curtea de Apel Ploiești la ultimul termen din cadrul procesului Cheile Bicazului. Am susținut în calitate de Prefect al județului Neamț, drepturile patrimoniale ale județului nostru și am apărat în instanță limita teritorială a comunei Bicaz Chei și implicit a Neamțului. Consider că împreună cu dl. primar si cu dl. director am făcut toate demersurile juridice în a apăra corect drepturile județului Neamț si am speranța că vom avea o soluție juridică legală care să statueze limitele reale ale județului nostru.”

Rămâne de văzut dacă, după această amânare, speranțele prefectului și ale nemțenilor se vor împlini.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns