Surse: Vlad Angheluță revine director general la Apaserv

Fostul prefect Vlad Angheluță revine ca director general la Compania Apaserv (acționat majoritar CJ Neamț), numirea acestuia fiind foarte posibilă chiar în ședința CA de astăzi. O astfel de numire ar putea fi o simplă formalitate în condițiile în care este vorba de același CA care, în urmă cu câteva zile, îl demitea din funcție pe ex-managerul Bogdan Mușat.
În timp ce Mușat era considerat un preferat/protejat al lui Ionel Arsene (fostul președinte CJ Neamț, condamnat pentru corupție, acum fugar prin Italia), despre Angheluță se spune că ar fi fost susținut, în diverse momente importante ale carierei lui, de Daniel Harpa (primar Tg Neamț și actualul președinte al PSD Neamț).
Angheluță a fost subprefect în guvernarea USL, apoi prefect (la finele mandatului, când PSD a guvernat fără PNL).
A câștigat apoi postul de director DAS Târgu Neamț dar la scurt timp ajungea administrator public al județului, în primul mandat al lui Arsene, funcție pe care nu a rezistat prea mult. După o scurtă reîntoarcere la Tg Neamț, ajunge pe funcția de manager Apaserv (2017).
După circa 3 ani, pleca și de la Apaserv în urma unui scandal de pomină. Mai exact, luându-l la țintă pe post de țap ispășitor, pe la mijlocul lunii ianuarie 2020, Arsene îi cerea demisia lui Angheluță. Respectivul a refuzat să plece de bună voie așa că, peste circa o lună, era executat de CA-ul obedient lui Arsene.

Contextul era clar ca vaza de sticlă în care se pot afla 3 fire de trandafir: era an electoral și, în stilul cunoscut de a fugi de răspundere, Arsene arunca pe umerii lui Angheluță eșecul propriilor decizii și a căpușării companiei cu proprii protejați (și prin angajări și prin fel de fel de contracte dubioase).
Angheluță s-a întors atunci la DAS Târgu Neamț iar Arsene a continuat mereu să fugă: ba după inaugurări festivist-electorale de obiective nefinalizate (fără proces-verbal la terminarea lucrărilor, cum au fost Podul Luțca sau Axialul), ba după postări obsesiv-compulsive cu zeci de poze din categoria „bolnav de imagine” (la care este moștenit acum de fostul lui aghiotant Adrian Niță), ba de brațul lung al legii (fugar după condamnarea la închisoare cu executare).

Iar în timp ce Arsene este, acum, doar un infractor care se ascunde prin Italia, Angheluță revine (ca într-un film despre „Revenge”) pe funcția de pe care fusese fugărit de obedienții baronului.
Soarta joacă uneori feste la limita cinicului: printre sinecuriștii din CA care (probabil azi) votează pentru (re)investirea pe funcția de manager a lui Angheluță este cel puțin o persoană care, acum 3 ani, îl executa cu sânge rege. Că așacând e vorba era ordinul de la Arsene și super-tehnocrații (așa-ziși) dintr-un CA execută fără crâcnire decapitări când e vorba să-și conserve propriile favoruri financiare.
Da, e vorba de Iuliana Năstase-Onu, piloasa maximă la indemnizații de membru CA, cunoscută amică și tovarășe de poze a diverse personaje de prin PSD, unele cu prezent sau viitor incert…

Daniel Vinca