Surse: Variantă surpriză de candidat PSD pentru Primăria Piatra Neamţ!

Aplicând principiul „Vara sanie şi iarna car”, PSD-iştii din Neamţ analizează deja diverse variante de lucru pentru alegerile locale şi generale de peste doi ani. În discuţii neoficiale sunt vehiculate diverse nume de candidaţi şi evident că mai mult se discută despre cele două municipii, Piatra Neamţ şi Roman (unde PSD nu a câştigat de mandate întregi funcţia de primar) dar şi despre Bicaz, oraş despre care se spune că actualul primar Nicolae Sălăgean s-ar opri din politică şi administraţie după dpuă mandate.

Dacă pentru Piatra Neamţ, după „divorţul” de Vasile Panaite (care acum ar pregăti pe cont propriu o mega-surpriză) s-a vorbit foarte intens de varianta cu actualul prefect, tot mai mulţi PSD-işti din linia 1 a organizaţiei judeţene spun că Daniela Soroceanu ar fi un pariu pierdut dinainte. Nu are nici carismă de om politic şi nu o ajută nici gafele pe care le comite cu o frecvenţă demnă de o cauză mai bună. Mai mult, nici tactul nu pare a fi un punct în lista de calităţi, reuşind ca într-un timp foarte scurt să genereze animozităţi ba cu primari (chiar PSD), ba cu jurnalişti sau să se bage în vorbă când şi cum nu trebuia, inclusiv de faţă cu un ministru şi cu Ionel Arsene (la Roznov, la prima vizită a Ministrului Apelor).

Punând în balanţă riscurile de „papagal vs. luptător”, unii dintre social-democraţii nemţeni s-au oprit şi la numele lui Adrian Niţă, actual purtător de cuvânt al PSD Piatra Neamţ şi consilier chiar la Cancelaria Prefectului. Adică plasat strategic chiar lângă non-simpatica Daniela Soroceanu, odată cu numirea acesteia. Voci de prin PSD spun că din cei 5 actuali membri ai Cancelariei, lui Soroceanu i-a fost lăsată la dispoziţie o singură alegere (şi şi-a adus un fin de cununie), ceilalţi 4 (inclusiv Niţă) fiind pe un…. bileţel roz.

Adrian Niţă a declarat în exclusivitate pentru Vestea că nu a discutat până acum cu nimeni despre o astfel de variantă a candidaturii sale. Dar nici nu a negat vehement ideea că dacă partidul i-ar cere, nu ar accepta să… „se sacrifice”. Altfel spus, Niţă a arătat că ştie dictonul conform căruia un om politic trebuie să ţină cont de „Niciodată să nu spui niciodată”. Altfel spus a infirmat că ar şti că e în cărţi, cum se spune dar a confirmat că, în acest moment, este soldat fidel şi zelos al PSD.

Aparent, ca potenţial candidat PSD pentru funcţia de primar de Piatra Neamţ, Niţă ar avea handicapul pedigree-ului PDL (unde a fost preşedinte al organizaţiei municipale de tineret). Dar într-un PSD nemţean care a promovat în partid şi în funcţii administrative mulţi transferaţi în ultimii ani, şi nu doar primari luaţi prin Ordonanţa Dragnea (Luminiţa Vîrlan – PDL, Daniela Soroceanu – ex PNL, ex Grupul Tărâţă, Vasile Panaite – ex PDL, consilieri judeţeni veniţi tot de prin PDL etc), Niţă nu ar fi deloc singurul dalmaţian politic.

Mai mult, atât experienţa şi legăturile umane din vremea funcţiei de şef tineret PDL cât şi campaniile în care nu făcea figuraţie ca alţii, ar putea fi puncte care să cântărească serios într-o analiză în care PSD ar pune în balanţă orice detaliu pentru maximizarea şanselor. Chiar şi PSD-işti care au strâmbat din nas când Niţă a venit în partid recunosc că între acesta şi Soroceanu sau alte nume vehiculate în ultimul timp, ex liderul june PDL-ist are alte şanse să ducă partidul spre un scor mai bun, poate chiar câştigător.

Tot la posibile bile albe mai este invocată şi experienţa personală, de viaţă, alături de un om care e considerat când specialist în comunicare când un adevărat strateg în mânuit sfori mai puţin vizibile dar şi cu ceva experienţă în trecut pragul de la proiect la finanţare europeană.

O posibilă bilă neagră ar fi conul de umbră al PSD Piatra Neamţ din ultimul timp, organizaţia locală părând a fi, de vreun an, pusă la conservat. Cu excepţia şedinţelor de la Consiliu Local (unde, oricum, nu convinge), PSD Piatra Neamţ pare să afişeze o timiditate în exprimare care nu e aducătoare nici de audienţă, nici de voturi. dar până la viitoarele alegeri locale mai sunt, totuşi, doi ani…

Un alt avantaj pe care unii PSD-işti îl văd ar fi dorinţa de revanşă faţă de actuala echipă din fruntea Primăriei Piatra Neamţ. Niţă a câştigat deja la prima instanţă procesul intentat pentru demiterea abuzivă de la Publiserv şi are mari şanse să câştige şi apelul dar „ce frumos ar fi ca Adrian nu doar să se întoarcă la Publiserv prin sentinţa instanţei ci să-i şi scoată din Primărie, prin votul cetăţenilor, pe cei care au comis această ilegalitate”, spun suporterii acestei variante.

Dincolo şi de faptul că „băiatul ăsta chiar are faţă de primar”, după cum spun aceiaşi susţinători care fac şi comparaţii de fotografii, Niţă s-ar plia şi pe profilul candidatului social-democrat cu abilităţi şi de dreapta, aşa cum ar avea nevoie PSD la Piatra Neamţ şi ar putea mobiliza la vot şi pe tinerii nehotărâţi sătui ba de candidaţi-dinozauri, ba de candidaţi-purtători de genţi.

Rămâne de văzut dacă Niţă chiar va fi „alesul” PSD, dacă nu vor fi scoşi din jobenul social-democraţiei locale alţi candidaţi şi, de ce nu?, chiar „iepuraşi” care să confirme, poate, şi un anume blat local de care se tot vorbeşte de la ultimele alegeri locale încoace.

Daniel VINCA

5 thoughts on “Surse: Variantă surpriză de candidat PSD pentru Primăria Piatra Neamţ!

  1. Felicitari si succes, Adi! Piatra Neamt are nevoie de un primar tanar, cu orizont, cu inimă dar si cu creier! Eu si familia mea vom vota ADRIAN NIŢĂ PRIMAR!

  2. Ne meritam soarta ca nație,trezirea oameni buni!!!!!!!!!!!!! Traseism politic, lipsa de personalitate, murdărie sufleteasca tot tacâmul!!!!!

  3. Poate spune cineva,ce a facut la viata lui dl. Nita?!A avut vreodata vreo slujba in afara de alea obtinute politic?!Daca PSD se prezinta cu un asemenea candidat, in Piatra Neamt va iesi primar USR!

  4. Asa ceva!!! Numai Nita ar lipsi de la primarie dupa ce il avem, inca, pe Arsene la CJ. Chiar asa, ce are in cv-ul lui in afara de posturi/pozitii politice? Absolut nimic. Cred ca, pt Piatra Neamt, o solutie ar fi un candidat independent valoros, care sa nu fie nevoit sa angajeze resursa umana si financiara pt a-si plati sustinerea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.