Surse: Un nou director adjunct la TT! „Ar fi vorba de o doamnă care e no-name în lumea teatrului!”

Surse neoficiale anunţă că la Teatrul Tineretului a fost uns în funcţie (sau urmează, în următoarele zile) încă un director – ar fi vorba de un nou director adjunct, post rămas liber după ce Tudor Tăbăcaru a renunţat la funcţia respectivă imediat după numirea ca interimar a actualei directoare (între timp, câştigătoare de concurs) Gianina Cărbunariu.

Sursa Vestea nu a putut menţiona numele acesteia: „O veste nouă, de azi avem la TT director adjunct nou! O tipa adusa de managerul TT, care nu a avut legatura cu teatrul ! Nu stiu amanunte (nimeni nu stie inca)”. Informaţia furnizată de respectivul pietrean a fost confirmată de un actor din actuala trupă care, sub rezerva anonimatului, a acceptat să spună ce se ştie în teatru până în acest moment: <<Da, am aflat şi noi, actorii, că vom avem un director adjunct nou. Am aflat neoficial pentră că, mai nou, asta e maniera de lucru. Doamna director e mereu împreună cu câteva prietene de-ale ei aduse de pe la Bucureşti şi probabil nu are timp să ne anunţe clar, oficial, ce se întâmplă. Noi deja am botezat-o pe noua directoare adjunctă Doamna Mister, că alte date nu avem. Am auzit şi eu că surpriza va fi foarte mare, nu e vorba de vreun regizor, actor, ceva care să fi avut legătură cu vreo instituţie teatrală. Nu, doar o doamnă no-name… Dar am ajuns în faza în care nimic nu ne mai miră. Mai în glumă mai în serios, după ce am văzut în ultimele zile în presă, ajungem să ne întrebăm dacă a doua zi când venim mai găsim teatrul la locul lui, să nu zboare aşa, fâl-fâl-fâl ca steagurile cu Zburătorul. Cât priveşte funcţia de director adjunct, tradiţia la TT era ca acesta să fie din rândurile actorilor, tocmai ca să existe şi o continuitate a actului de management, să fie vorba şi de o puncte de legătură între un manager mega-ocupat cu chestiuni administrative şi actori. Dar cine suntem noi, bieţi actori, să putem spune ceva? Probabil că deja am devenit cifre, cerculeţe, pătrăţele…>>.

Nu ne-am obosit să luăm un punct de vedere de la actuala conducere. La ultima întrebare adresată de Vestea în conferinţa de presă dinaintea festivalului, directoarea Cărbunariu a cerut… solicitare scrisă şi, după vreo 5 zile a răspuns că nu poate furniza informaţia respectivă (una minoră ca volum de muncă) în 10 zile ci îi trebuie vreo 30… La aşa transparenţă este evident că a solicita informaţii, confirmări, infirmări de la conducerea TT este o pierdere de timp.

Vom reveni…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook