Surse: Tihenea, director la Administrația Parcul Național Ceahlău

Fostul consilier local de Piatra Neamț, Cristian Tihenea ar putea reveni în prim-planul scenei politico-administrative din Neamț, din postura de director la Administrația Parcul Național Ceahlău, anunță surse apropiate de politicianul fost ALDE actualmente Pro România.
Noul job al lui Tihenea ar face parte dintr-un pachet care ar răsplăti voturile pro-Arsene în CJ ale celor 2 (din 3) consilieri Pro România și ar fi fost negociat în discuțiile (care, evident, vizează binele nemțenilor) Ionel Arsene-Mădălina Ciubotaru.
Nu este clar dacă Tihenea au urma să devină director plin (lăsându-l astfel fără job pe actualul director, Cătălin Gavrilescu) sau dacă ar urma să devină doar director adjunct, posibil pe o funcție nou creată, după modelul de la Complexul Muzeal Neamț (unde managerul Dorin Nicola a fost foarte bucuros să apară un post nou de adjunct, cel de director de marketing).

În caz că și la Neamț treburile merg ca unse și Pro România devine remorca PSD, Tihenea nu ar fi singurul vizat de generozitatea acestor discuții. Evident că CA-ul de la spital ar putea beneficia de expertiza (nu doar vocală) a unui membru a ceea ce se profilează a fi „facțiunea Mădălina Ciubotaru”, CA-ul de la Apaserv ar putea fi și el îmbunătățit cu un proaspăt pensionar (că tot nu mai sunt directori pensionari acolo), plus alte funcții mai mărunte sau mai atractive prin diverse instituții sau firme subordonate CJ Neamț.

Reamintim că imediat după alegerile locale Liviu Harbuz, coordonator Pro România Neamț (încă!) s-a anunțat drept fan al unei alianțe anti PSD-Arsene (cum de fapt și anunțase în campania electorală). Alături de Pro, alianța mai cuprindea PNL, USR-PLUS și (într-un final) PMP.
Matematica aianței care reunea 4 partide arăta ca la nivel de CJ și Primărie Piatra Neamț fiecare partid primea una din cele 4 funcții disponibile (2 de vicepreședinte și 2 de viceprimar). Blocate la maximum aceste alegeri de vice de către PSD și secretarul județului (Daniela Soroceanu) au dus la o situație care pare să fi tensionat relațiile între cele 4 partide dar, în ciuda acestui fapt, Pro România a fost prima formațiune politică ce și-a primit felia, prin alegerea lui Alin Lehăduș ca viceprimar (într-o ședință de pomină în care PSD și-a luat șah-mar la CL și în care și PMP a votat în linia celor 4 dar a ezitat să-și anunțe candidat de viceprimar).

Rămâne de văzut câtă bucurie va aduce acest nou viraj politic al Pro România la CJ în rândurile activiștilor din județ, în condițiile în care în foarte multe localități candidații la funcțiile de primari sau de consilieri locali nici nu vor să audă de PSD, ba, în unele cazuri reclamă hărțuiri sau chiar violențe suportate din partea PSD-iștilor locali.

Cert este că, în acest moment, Pro România Neamț pare a fi în fața unei intersecții imposibile. Pe de o parte, Liviu Harbuz a comunicat că votul celor 2 colegi ai săi în linia Pro-Arsene este o trădare și că el își va da demisia dacă lucrurile rămân așa (și are și sprijinul majorității filialelor locale). Pe de altă parte, facțiunea Pro Arsene din Pro România Neamț joacă toate cărțile pe una singură, aruncând dedicații (a se citi „funcții”) în stânga și în dreapta către membrii BEJ pentru a-și securiza direcția… Ca la o nuntă unde totul se face prin grija și generozitatea Nașului cel mare…

Daniel Vinca

Lasă un răspuns