Surse / Spovedania lui Dragoș Chitic despre anomaliile din PNL Piatra Neamț: „Da, am văzut ce se întâmplă dar am sperat…”

După circa doi ani de zile de când colegi de partid, adversari politici, oameni din presă, prieteni sau amici îi tot spun că este manipulat și folosit de Romel Bîrjoveanu care l-a încălecat pur și simplu politic și administrativ, Dragoș Chitic a recunoscut vineri, în fața colegilor liberali din BPJ Neamț că toți aceștia au avut dreptate, că și el a început să vadă, la un moment dat toate aceste aspecte total paralele cu ce înseamnă un mediu politic sănătos.

În cele aproape 3 ore de ședință, Dragoș Chitic a avut mai multe intervenții, după cum spun sursele Vestea. Mai întâi a făcut o prezentare foarte generală și ambiguă, în nota ieșirilor publice când vorbește despre subiecte neconfortabile. Somat de cei din sală să spună lucrurilor pe nume, că ei au venit din tot județul la o ședință la 8.30 care are ca subiect principal aceeași organizație locală aflată într-un perpetuu circ, când i s-a cerut să spună clar cauze și motive, Dragoș Chitic a spus răspicat „Romel Bîrjoveanu”, confirmând astfel astfel ceea ce presa nealiniată facțiunii respectivului tot scrisese în ultimul timp, inclusiv în ziua în care Chitic își anunțase demisia politică.

Evident că au fost voci din sală care au spus, mai tare sau mai în șoaptă, că inclusiv în urmă cu un an Chitic „îi ținea palma lui Bîrjoveanu”, inclusiv când BPJ desființase Biroul local, unul dintre motivele de atunci fiind tot apucăturile găștii Bîrjoveanu.

După ce și alții din sală au vorbit despre situația paranormală de la PNL Neamț – o organizație locală confiscată de un bolnav de imagine și gașca lui sub privirile îngăduitoare ale șefului organizației care e și primar – Dragoș Chitic a avut o nouă intervenție care s-a constituit într-un fel de concluzie sau de ultim cuvânt. Chitic a spus că a fost avertizat de atâtea ori de mulți colegi, inclusiv de unii din sală despre situația respectivă, că în timp a văzut și el că se întâmplă lucruri care sfidează și reguli și bunul simț dar că a preferat să nu dea importanță prea mare, sperând că aceste probleme se vor rezolva în timp, de la sine.

Mai pe șleau, în această adevărată spovedanie, Dragoș Chitic a confirmat că începând de la un anume moment, mai ales că a fost avertizat, a fost mai atent și a văzut toate aceste obrăznicii și abuzuri de putere ale lui Romel Bîrjoveanu (care îi vizau nu doar pe adversari ci și pe liberalii de la Piatra Neamț care „nu pupau ghiulul”, cum plastic se exprim[ un alt liberal) dar că a preferat să închidă ochii, să tolereze un asemenea comportament, sperând „să fie bine, să nu fie rău”.

„Domnule primar, ai crescut un șarpe la sân”, a spus, din sală, un reprezentant al liberalismului din zona rurală, ca un fel de concluzie la concluzie.

Și a urmat votul la propunerea de desființare a BPL. Din cei circa 35 de membri prezenți, o mare majoritate a votat pentru dizolvarea conducerii forului de conducere a PNL Piatra Neamț, înregistrându-se doar vreo 3 abțineri și un vot împotrivă (Eugen Țapu).

Din punct de vedere statutar, în acest moment organizația PNL Piatra Neamț există dar nu are conducere executivă. Cel care era președinte – Dragoș Chitic – și-a dat demisia acum 2 săptămâni iar forul colectiv de conducere executivă, BPL a fost dizolvat.

În conferința de presă care a urmat ședinței de vineri, a fost anunțat faptul că BPJ va numi, într-o săptămână și un Birou Interimar Local dar și un președinte interimar, după ce niciunul din cei doi prim-vicepreședinți nu și-a asumat intenția de a ocupa funcția de președinte interimar. Previzibil acest curaj, în cazul lui Romel Bîrjoveanu: e mai ușor să te dai zmeu din spatele conturilor fake de pe care îi înjuri pe proprii colegi de partid sau dictând altora ce să scrie…

Vom reveni.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Surse / Spovedania lui Dragoș Chitic despre anomaliile din PNL Piatra Neamț: „Da, am văzut ce se întâmplă dar am sperat…”

  1. Doi papagali care isi bat joc de pietreni..Doua slugi care s-au procopsit…

Lasă un răspuns