Surse: Soroceanu, „varză” în sondajul intern PSD pentru Primăria Piatra Neamț! Cuc, campion!

Marea speranță a unor social-democrați pentru candidatura la Primăria Piatra Neamț, Daniela Soroceanu este, în fapt, o dezamăgire după sondajul intern făcut „la inițiativa domnului președinte Ionel Arsene” (după cum sună un clișeu foarte uzitat), informează surse neoficiale din PSD Neamț.
„Doamna Soroceanu stă bine la notorietate dar foarte rău la intenția de vot. Cum s-ar spune, o știe toată lumea dar nu o votează mai nimeni. Și, în aceste condiții, nici potențial de creștere nu are, adică este varză ca și candidat”, au precizat sursele menționate.
Mai bine decât fosta prefectă au ieșit în același sondaj Florentina Moise (președintele PSD Piatra Neamț, fost director CCD) și Adrian Niță (purtător de cuvânt PSD, și un fel de consilier de încredere la CJ al lui Ionel Arsene) dar cel mai bine plasat în sondajul intern s-a dovedit a fi deputatul Răzvan Cuc, „adoptat” de PSD Neamț odată cu ultima numire în funcția de ministru.

Faptul că Cuc stă bine ca intenție de vot pe o notorietate nu tocmai wow arată că el are un potențial de creștere care poate fi folosit, detaliu care, probabil, ca conta în economia desemnării lui drept candidat, dacă se va întâmpla acest lucru. Cuc mai are un avantaj uriaș în competiția de la distanță cu Soroceanu: deși este recent declarat „de Neamț”, nu are masa critică uriașă (inclusiv în rândul activiștilor și fanilor PSD Neamț) capacitată de fosta prefectă.
Acest rezultat al sondajului arată că și campania „pe persoană fizică”, ca așa-zis tehnocrat independent de echipa PSD Piatra Neamț, dusă de Soroceanu nu doar că nu a avut rezultatele așteptate ci efectul a fost unul de bumerang. Imaginea de prefect care se răstea la primarii neagreați, de om care rostea discursuri arogante pe scena unor zile de comune („Până acum v-au vorbit politicienii, acum vă vorbește un om dintre voi”) nu au avut darul de a o face pe Daniela Soroceanu capabilă pentru a capacita simpatia și votul popular pentru o funcție câștigată prin alegeri, nu prin numire, după cum arată sondajul intern PSD.

Răzvan Cuc este deputat, a avut două mandate de Ministru al Transporurilor (ultimul la propunerea și cu susținerea lui Ionel Arsene) în timpul cărora drumurile naționale din Neamț au beneficiat de o atenție (financiară!) mult mai elocventă ca în anii anteriori.

 


Daniel Vinca

 

3 thoughts on “Surse: Soroceanu, „varză” în sondajul intern PSD pentru Primăria Piatra Neamț! Cuc, campion!

  1. Cuc campion , o fi da, de ce oare nu a fost primit sa-si depuna ouale in zona lui de bastina ? Din cate stiu aceasta specie nu-si face cuib deci e nestatornic.
    Avem din cate stiu autohtonii nostri, unii cu cuiburi bine consolidate doar ca executa cu sfintenie comanda, ciocul mic !

  2. Nu ati inteles ca la Piatra Neamt e blat?PSD nici nu vrea sa castige, s-a inteles cu PNL!

  3. Cititi pe net despre cum a obligat-o Cuc pe directoarea Tarom sa lase la sol avioanele deputatilor si senatorilor PNL care urmau sa participe la Motiunea de Cenzura impotriva Guvernului Dancila. Asa ceva…

Lasă un răspuns