Surse: Sorin Ulea, directorul DSV Neamț, mutat unde se agață harta-n cui! La Arad!

Sorin Ulea, directorul DSVSA Neamț a fost mutat pe o funcție similară de conducere dar la… Arad, anunță surse neoficiale.
Ulea ar trebui să se prezinte la noul loc de muncă chiar de luni, evident dacă până atunci nu se îmbolnăvește, nu face vreun atac de panică sau nu îi crește brusc tensiunea așa cum se poate întâmpla în astfel de situații. Iar suferința poate fi cu atât mai are cu cât, dacă privești harta României, vezi că județul Arad este în colțul opus celui în care se află județul Neamț.
Conform legii, funcționarul pubic cu funcție de conducere poate detașat o perioadă de 6 luni fără acordul lui sau poate fi delegat 2 luni fără acordul lui. Nu știm dacă în cazul Ulea e vorba de detașare sau delegare…

În județul Neamț a mai fost un caz interesant cu cineva aflat în funcție din perioadă de guvernare PNL care, când a venit PDL la putere și și-a simțit postul vizat a intrat în concediu medical. Vreo 16 luni…

Acum și Ulea poate intra în Concediu de Odihnă (directorii prevăzători îți țin mereu o rezervă de zile de concediu pentru astfel de situații) sau chiar în Concediu medical dacă starea sa de sănătate s-a înrăutățit brusc în urma primirii acestei vești.
Legea prevede de asemenea și cazurile în care funcționarul public poate refuza detașarea sau delegarea ( a) graviditate; b) își crește singur copilul minor; c) starea sănătății, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detașarea; d) detașarea se face într-o localitate în care nu i se asigură cazare, în condițiile legii; e) este singurul întreținător de familie; f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detașării).

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Surse: Sorin Ulea, directorul DSV Neamț, mutat unde se agață harta-n cui! La Arad!

Lasă un răspuns