Surse: Primarul de Bîrgăuani, KAPUT!

În cîteva zile, Prefectura Neamţ va emite ordinul de eliberare din funcţie a primarului de Bîrgăuani, Petrică Şchiopu, anunţă sursele Vestea.net.

Ieri, Prefectura Neamţ a trimis o solicitare fermă secretarului comunei Bîrgăuani prin care îi solicită respectivului să îşi îndeplinească atribuţiile legale şi „ÎN MAXIMUM 3 ZILE” să remită raportul în baza căruia urmează a fi semnat ordinul de eliberare din funcţie.

În caz că secretarul de la Bîrgăuani nu se conformează, Prefectura poate emite ordinul doar în baza sentinţei pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care confirma decizia ANI din 2014.

<<Petrică Șchiopu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de primar, având un interes personal de natură patrimonială, a achiziționat materiale de construcții de la Cooperativa «ConsumCoop Bârgăuani», al cărei administrator este sora sa (achiziție efectuată prin încheierea a două contracte încheiate între cooperativă și primărie). De asemenea, sora persoanei evaluate a achiziționat un imobil aflat în patrimoniul Primăriei Bârgăuani, printr-un contract de vânzare-cumpărare>>, preciza ANI în urmă cu 3 ani.

Dacă secretarul primăriei Bîrgăuani nu trimite nici de această dată raportul (practic, o formalitate) respectiv, acesta se poate alege, la rândul lui, cu o cercetare în cadrul Comisiei de specialitate (care analizează activitatea usecretarilor de UAT-uri) dar şi cu o posibilă plângere penală.

Practic, în acest moment, luând în calcul şi zilele de week-end, sursele Vestea anunţă că Şchiopu îşi va termina mandatul în maximum 5 zile.

D.VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.