Surse: primarul Chitic a renunţat la proiectul megalomanic cu mega-steagul proptit în sens giratoriu

Primarul Dragoş Chitic de la Piatra Neamţ ar fi renunţat la proiectul controversat cu megasteagul de 200 de metri pătraţi ce ar fi urmat să fie amplasat în sensul giratoriu din faţa Hotelului Ceahlăul din Piatra Neamţ, anunţă surse apropiate de administraţia pietreană.

Respectiva investiţie estimată la 200.000 lei a stârnit vii dispute încă de la anunţarea ei şi de la votarea în Consiliul Local Piatra Neamţ fiind considerată drept „o tichie de mărgăritar” în condiţiile în care de atâtea ori chiar primarul Chitic a tot anunţat că bugetul Primăriei Piatra Neamţ are dificultăţi serioase în acest an.

Şi investiţia, la fel de controversată, cu litere volumetrice (cu care s-ar fi scris „Piatra Neamţ”) pe Muntele Pietricica şi cu scări de acces metalice pe acelaşi munte a fost abandonată de primar, după cum relevă aceleaşi surse. Pentru acest proiect, alianţa majoritară din CL formată din PNL-PMP alocase suma de 250.000 lei.

La momentul votării bugetului pentru 2019, Opoziţia (PSD+ALDE) a votat împotrivă dar a şi criticat în termeni duri respectivele proiecte care ar fi cheltuit bani (100.000 euro, împreună) care ar putea asigura alte necesităţi financiare mult mai importante şi mai utile. Nici colegii primarului din echipa judeţeană de conducere a PNL nu au fost prea încântaţi de aceste proiecte de tip „baron local” anunţate, promovate şi votate de echipa din jurul lui Chitic de la acea vreme.

Aceleaşi surse care anunţă astăzi că primarul Dragoş Chitic se leapădă de acele proiecte deloc oportune spun că, de fapt, în spatele lor se afla real consilierul local Romel Bîrjoveanu şi că primarul nu saar fi dezis de ele la momentul votării bugetului (deşi între timp intervenise schisma Chitic-Bîrjoveanu) tocmai ca să nu piardă voturile consilierilor locali controlaţi de Bîrjoveanu (Olariu, Pintilie, Beteringhe etc).

Altfel spus primarul Dragoş Chitic ar fi ştiut de la începutul anului că nu va toca un sac de bani din bugetul şi aşa sărac al Primăriei pentru investiţii controversate şi inutile dar a preferat să mimeze că face jocul taberei Bîrjoveanu pentru a nu pierde majoritatea din CL.
Mai pe româneşte, Chitic i-a tras o ţeapă (din punct de vedere politic) lui Bîrjoveanu mare cât …suprafaţa steagului…

Daniel VINCA

3 thoughts on “Surse: primarul Chitic a renunţat la proiectul megalomanic cu mega-steagul proptit în sens giratoriu

  1. Mega proiectul tiganesc de sifonare a bugetului local a lui Barjoveanu aprobat initial de condamnatul Chitic,protectorul hotiilor lui Pinalti si cel mai nepriceput primar din Romania care s-a razgindit acum cind isi face bagajele sa se duca la puscarie.

    PENIBIL

    Votati PNL!Votati tiganizarea orasului Piatra Neamt si transformarea lui intro satra tiganeasca dupa chipul si asemanarea celor care il conduc!

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA

  2. E foarte bine ca a renuntat la aceasta prostie, sper sa renunte si la literele de pe Cozla..

  3. Pacat , ar fi fost de impact , plus ca e datoria noastra sa aparam si sa punem in valoare valorile nationale .

Lasă un răspuns