Surse: PMP Neamţ scapă de circarul Bichineţ! Filosoful se retrage la Vaslui…

Unul din cele mai penibile personaje aciuate prin politica nemţeană în epoca post-decembristă pleacă, în sfârşit, din judeţul Neamţ, spre bucuria membrilor şi simpatizanţilor PMP care nu s-au simţit deloc confortabil cât Corneliu Bichineţ a fost preşedinte interimar numit de la centru.
Sursele Vestea anunţă că mult vânturata ipoteză a predării organizaţiei unui alt preşedinte interimar va fi oficializată în câteva zile, favoritul fiind viceprimarul Bogdan Gavrilescu. De fapt ar fi vorba de o adevărată rocadă faţă de epoca ante-Bichineţ, la conducerea filialei municipale urmând a fi numit Laurenţiu Dulamă.

Dacă Bichineţ nu a reuşit să apară în faţa nemţenilor decât cu câteva ieşire jenante într-o conferinţă de presă susţinută la Neamţ şi cu câteva episoade tot din domeniul CIRC de la Parlament, plecarea acestuia nu va fi probabil foarte resimţită de membrii de partid care nu l-au prea văzut la ochi prin judeţ. Oamenii au aflat mai mult de prin presă despre anumite negocieri sau aranjamente de culise şi… cam atât…

Cititi si: Bichineț a vorbit! Primul mesaj al noului șef PMP Neamț către membrii de partid, neclar și în limbaj de lemn…
Bichineţ îl umileşte public pe Dulamă: “Este ruşinos!…”, “Are mortul în casă”, “Merge să se reculeagă pe Muntele Athos”
Stand-up comedy la PMP: “Subsemnatul, Cornelui Bichineţ, profesor de filosofie, prozator…”

Oarecum surprinzătoare sunt şi numirile prognozate. Înainte de a veni Bichineţ la Neamţ, Dulamă era preşedinte de organizaţie judeţeană iar Gavrilescu şef peste organizaţia locală. Acum ar urma să fie Gavrilescu la judeţ şi Dulamă la municipiu, rocadă care obligă la o întrebare hamletiană: pai dacă îs buni de interimari, de ce i-o mai fi schimbat conducerea centrală? Şi dacă tot au fost schimbaţi cu motivaţia că nu au fost eficienţi, acum au fost reevaluaţi?

Dincolo de aceste bâlbe care nu au cum să facă bine unui partid serios, se poate totuşi constata că Bichineţ şi-a făcut datoria dacă misiunea lui a fost mutarea PMP Neamţ din alianţa cu PSD şi ALDE în noua frăţie cu PNL. Schimbarea majorităţii din CL Piatra Neamţ nu se aşează în ochii electoratului ca un viraj spre dreapta ci, mai curând, ca o trădare a unor angajamente. Iar cum PNL Piatra Neamţ nu e (nu prin organizaţie ci prin comportamentul unor lideri) departe de imaginea de baroni locali, mutarea respectivă nu e percepută nici în zona plusului de imagine, nici în cea a interesului cetăţeanului ci în clasica reaşezare a luptelor pentru – pardon! – ciolan.

Rămâne de văzut în ce fel va ajuta, de acum încolo, interesul public Laurenţiu Dulamă care, alături de funcţia de vicepreşedinte CJ Neamţ ar urma să aibă, neoficial, şi titulatura de „ascuţitor de creioane”, după cum relevă alte surse ale Vestea.

Cititi si: Bichineț a vorbit! Primul mesaj al noului șef PMP Neamț către membrii de partid, neclar și în limbaj de lemn…
Bichineţ îl umileşte public pe Dulamă: “Este ruşinos!…”, “Are mortul în casă”, “Merge să se reculeagă pe Muntele Athos”
Stand-up comedy la PMP: “Subsemnatul, Cornelui Bichineţ, profesor de filosofie, prozator…”

D.VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Surse: PMP Neamţ scapă de circarul Bichineţ! Filosoful se retrage la Vaslui…

  1. atunci cind bichinet a dorit lucrurile s-au miscat la neamt.intalnirile saptamanale erau eficiente iar nr.org.a crescut.nu cred ca e dorinta lui bichinet de a se retrage ci interventia lui movila de la iasi care este lider pe moldova si la neamt nu a tinut cont de parerile lui bichinet si a fortat noua majoritate cu pnl.

Lasă un răspuns