Surse: “Pe soţia lui Clapa nu o prinde Crăciunul în Primărie!”

Surse din apropierea administraţiei şi politicii din municipiul Roman susţin că una din ţintele strategiei anunţate de fostul primar, actual deputat şi preşedinte PNL Roman, Laurenţiu Leoreanu („Gata, nu o mai dăm la pace cu nimeni!”) ar putea fi soţia jurnalistului Vlăduţ Clapa (proprietarul siteului romanulfinanciar.ro).

„Pe soţia lui Clapa nu o prinde Crăciunul în Primărie”, susţin sursele noastre care ar fi auzit discuţii ale unor membri de vază PNL Roman. Aşa cum vina jurnalistului Cristian Galan (din celebrul film în care Petrică Căpraru, fruntaş PNL îi spune şefului de partid, Laurenţiu Leoreanu că „trebuie executat”) are vina de a fi moderat o emisiune în care un adversar politic vorbea de o reclamaţie a cetăţenilor, şi Clapa ar fi vinovat pentru că, în campania electorală nu ar fi „jucat” exclusiv pe partea candidatului PNL, Lucian Micu şi ar fi avut în site şi ştiri cu puncte de vedere ale celorlalţi contracandidaţi. Mai clar, Clapa e privit chiorâş de unii fruntaşi din PNL Roman pentru că în perioada campaniei nu şi-a transformat site-ul într-un fel de Scânteia care să înalţe ode doar lui Leoreanu şi Micu şi să ignore total mesajele celorlalţi candidaţi sau lideri de la alte partide.

Pe perioada campaniei electorale, siteul menţionat a avut şi ştiri cu mesaje ale lui Micu (chiar la greu, ar zice unii) şi chiar şi banner de promovare cu candidatul PNL.

Soţia jurnalistului Clapa lucrează în Primăria Roman şi de aici posibilitatea ca aceasta să suporte presiuni care să o facă să plece din slujba actuală.

Mai jos, un clip video cu celebra secvenţă în care dacă nu eşti jurnalist agreat de un fost consilier PNL foarte apropiat de liderul de organizaţie, afli că eşti „un porc şi un măgar” şi că trebuie să fii „executat”. Urmăriţi cum deputatul Laurenţiu Leoreanu (mentorul primarului Lucian Micu) nu doar că aprobă ce spune aghiotantul său politic ci, ca să fie mai clar că a înţeles perfect, continuă ideea respectivului, folosind chiar şi aceleaşi cuvinte:

…………………..

În intervenţiile ulterioare în care şi-a cerut şi scuze pentru acest episod, deputatul Leoreanu a spus că, din punctul său de vedere, expresia „a da la pace” se referea la faptul că altădată, după momentele de patimă din campanie se trecea peste supărările cauzate de unii jurnalişti şi că, în seara respectivă, prin „nu mai dăm la pace cu nimeni” a vurt să spună că echipa lui de la Roman va fi intransigentă.

Că asta ar putea însemna nu doar „execuţia” jurnaliştilor ci şi a soţiilor sau a altor rude ale acestora care pot fi sancţionate în slujbele pe care le au în administraţia publică sau în alte instituţii… rămâne de văzut.

Vom reveni.

Daniel VINCA

Nota Bene – Într-un articol viitor despre telefoanele date de soţiile unor politicieni adversarilor, celor care nu şi-au dovedit loialitatea sau rudelor acestora. Sa fie clar: telefoane prin care se pune presiune, prin care se ameninţă.

 

One thought on “Surse: “Pe soţia lui Clapa nu o prinde Crăciunul în Primărie!”

Lasă un răspuns