Surse: Panaite i-a suflat lui Dulamă candidatura la Primărie din partea PUSL

Candidatul PUSL la Primăria Piatra Neamț nu este Laurențiu Dulamă (așa cum anunțase chiar acesta în urmă cu câteva săptămâni) și Vasile Panaite (fost prefect de Neamț, ex-primar de Dragomirești), anunță surse neoficiale pentru Vestea.net.

Nu e foarte clar cum de a zburat din calculul partidului lui Piedone & Voiculescu candidatura lui Dulamă și a devenit viabilă cea a lui Panaite, întrucât, până la această oră, PUSL Neamț nici nu a dat vreun comunicat de presă pe acest subiect și nici nu a organizat vreo conferință de presă în care să anunțe rocada.

Cert este că, spun aceleași surse, președintele PUSL Neamț rămâne – deocamdată! – tot Dulamă în timp ce Panaite va fi șeful echipei de la Piatra Neamț.

În acest condiții (de lipsă a informațiilor oficiale) sunt valabile 2 variante: ori Panaite și-a căpătat candidatura peste capul lui Dulamă (direct de la București), fie lui Dulamă îi vine de minune acest scenariu, fiind, până acum, unul din candidații creditați cu procente sub marja de eroare în mai toate sondajele făcute de partide în ultimul an la Piatra Neamț.

În aceste condiții rămâne de văzut dacă Dulamă va candida pentru o funcție de consilier local pe lista lui Panaite sau dacă își va asuma o candidatură pentru funcția de președinte CJ Neamț. Ultima variantă pare mai puțin credibilă în condițiile în care, la Neamț, PUSL-ul condus de 4 ani de Dulamă este ceea ce se cheamă un partid-fantomă, fără organizații locale.

Sursele Vestea spun că încercările lui Dulamă de a obține iar un loc în CJ, pe listă comună cu PSD (ca acum 4 ani) au fost sortite eșecului, social-democrații refuzând să mai cedeze din locurile cuvenite propriilor membri, în acest caz.

V.N.