SURSE: Marea împăcare Chitic-Cozmanciuc! Cu condiţii…

Începutul anului dublu-electoral vine cu veşti şi din tabăra PNL Neamţ, cu tot cu subsidiara de la Piatra Neamţ (unde organizaţia locală a avut, în ultimii ani, o atitudine de autonomie ostentativă).

Informaţia care vine de la surse neoficiale este că s-au făcut paşi importanţi pentru normalizarea relaţiei Mugur Cozmanciuc (preşedintele organizaţiei judeţene) cu Dragoş Chitic (preşedintele organizaţiei municipale). Miza ar ţine de obţinerea unui scor cât mai bun la alegerile locale de anul viitor şi, pentru ca Dragoş Chitic să fie susţinut şi anunţat oficial, cât mai devreme, drept candidat „bătut în cuie” pentru Primăria Piatra Neamţ chiar de Mugur Cozmanciuc, şi actualul primar ar avea de îndeplinit câteva condiţii. Una dintre ele ar fi o campanie la locale dincolo de orice dubiu, cu voturi egale pe municipiu (Primărie şi Consiliu Local) cu cele de la judeţ (Consiliul Judeţean), adică rezultate clare care să înlăture orice suspiciune.

Din condiţia de mai sus derivă alte câteva, cum ar fi formarea unei echipe cu adevărat redutabile, ceea ce ar însemna că unele nume din prim-planul politicii liberale locale actuale să facă ceva paşi în spate (inclusiv pe listă, în zona locurilor neeligibile sau cu risc) iar altele să dispară total din anturajul electoral din 2020 al lui Dragoş Chitic. Evident că numele respective sunt ale unora care, în ultimii doi ani, s-au remarcat printr-o ostilitate evidentă la adresa taberei judeţene din PNL.

La schimb, şi Dragoş Chitic ar primi nu doar girul public de la preşedintele Mugur Cozmanciuc ci şi promisiunea că din momentul în care se bate palma, tabăra din jurul liderului judeţean nu va mai vehicula alte nume ca posibili candidaţi interni şi toată lumea îl va asuma şi îl va sprijini pe actualul primar.

Ca şi condiţiile opozabile lui Chitic şi cea opozabilă taberei Cozmanciuc va crea anumite nemulţumiri. Evident că primii iritaţi vor fi cei care sperau ca tabăra Cozmanciuc să-l înlăture pe Chitic şi ei să fie cei care să fie viitori candidaţi pentru Primăria Piatra Neamţ.

La fel ca şi în cazul vorbei din popor „Când doi se ceartă, al treilea câştigă”, şi Marea Împăcare Chitic-Cozmanciuc nu i-ar avea ca beneficiari doar pe cei doi…

Vom reveni.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “SURSE: Marea împăcare Chitic-Cozmanciuc! Cu condiţii…

Lasă un răspuns