Surse: Mădălina Ciubotaru, locul 2 pe lista PSD pentru Camera Deputaților!

Surse apropiate de o anumită tabără din PSD (cu tot cu anexa PSD 2, adică Pro România) dau foarte credibilă ipoteza conform căreia Mădălina Ciubotaru (vicepreședinte la CJ Neamț, președinte interimar la Pro România Neamț) ar urma să fie pe un loc eligibil la viitoarele alegeri parlamentare, pe lista… PSD!

Evident că un astfel de subiect, cu 2 ani înainte de alegeri (care vor fi în 2024) nu trebuie privit decât ca una din ipotezele de lucru care vor fi vânturate în mediul politic nemțean până la mmentul depunerii listelor.

Pe această ipoteză, ar fi 2 variante de lucru:
1. – o fuziune PSD-Pro România care s-ar consuma până atunci și care ar garanta pentru Victor Ponta și câțiva apropiați locuri eligibile atât la alegerile locale cât și la cele generale care vor avea loc în 2024. Pro România este într-o disoluție totală, sondajele creditează acest partid cu o intenție tot mai mică de vot de la o zi la alta și singura șansă a unor șefi ar fi „să vândă” total partidul către PSD contra unor sinecuri pentru câteva persoane de la București și din teritoriu.
2. – o alianță electorală (poate și la locale dar mai curând la generale), la nivel național sau județean. La Neamț nu ar fi o noutate, atâta timp cât și PSD și-a ascuns la precedentele alegeri numele de partid, drapându-l sub „Alianța Modernizarea Neamțului” (cu ALDE și PPUSL).

Tehnic vorbind, cum este clar că PSD Neamț nu ar reuși să obțină 50% (singur sau cu alianțe electorale) pentru CJ la următoarele alegeri locale, acest partid ar fi interesat să aibă și 1-2 aliați post-alegeri, cu care să reușească închegarea unei majorități și numirea a doi vicepreședinți. Este însă tot mai evident că la Neamț Pro România nu va reușit să obțină prag electoral (deci nici consilieri județeni), acest partind devenind, practic, o epavă de când a încăput pe mâinile Mădălinei Ciubotaru.
Și abordarea ei slugarnică în relația cu Arsene și PSD (deși Mădălina Ciubotaru coordonează, oficial, instituții de cultură, de multe ori pe această zonă intervine brutal și decide Daniela Soroceanu), arată că actuala adjunctă de la CJ face tot ce poate pentru a fi în grațiile social-democraților. Dacă îi mai pică și ei vreo măslină (sau cadou sub bradul de Crăciun, din proiecte dubioase dedicate oficial copiilor din școli speciale dar, ăn fapt, prilej de a cheltui zeci și sute de mii de lei pe afaceri controversate), cu atât mai bine…

„Dacă va fi alianță între PSD și Pro România, este normal ca primul loc să fie al deputatului Ciprian Șerban, de la PSD, că e partidul mai mare și locul 2 să fie al Mădălinei, pentru că e șefa partidului mai mic”, spunea zilele trecute o persoană FOARTE apropiată de Ciubotaru și care, clar, auzise astfel de strategii în unele cercuri.

Spre această ipoteză (subliniem, o ipoteză din mlte altele) ar fi destule detalii care ar pleda pentru:
– virarea Pro România din negocierile cu PNL spre asigurarea majorității dorite de Arsene a fost o stratagemă care, cu siguranță, i-a avut în roluri principale pe Mădălina Ciubotaru și deputatul Șerban,
– preluarea în forță a Pro România de către Mădălina Ciubotaru din mâinile fostului șef județean de la Pro a arătat că aceasta este foarte determinată în a-și urmări țintele și interesele (mai ales când victimele sunt neglijente sau arogante),
– conlucrarea Șerban-Mădălina este ca o relație definită pe facebook drept „complicată”, cu urcușuri și coborâșuri, dar mereu eficientă atunci când interesele ambilor o cer.

Astfel, Șerban a fost city-manager la Roznov, în mandatul primarului Ionel Ciubotaru. Ajuns deputat și fiind și șef TSD, Șerban a avut-o ca adjunct de facto în organizația de tineret pe Mădălina Ciubotaru.
Defectarea familiei Ciubotaru din PSD și virajul spre Pro România a fost văzut de mulți nemțeni drept un gest de frondă al Mădălinei pentru că PSD-ul nu-i arătase la momentul respectiv recunoștința sperată. Poate vreun post de secretar de stat sau de director la vreo genție sau firmă guvernamentală.
Talentul… managerial o recomanda din plin, „Afacerea Stațiunea Negulești” fiind un reper important în cv-ul acesteia (interesant și prin prisma altor detalii asupra cărora vom reveni).

Iar după ce Ciubotaru-tatăl a pierdut alegerile locale la Roznov (unii analiști spun că și din cauza agresivității fiicei, care nu avea nicio jenă să vorbească mereu și oriunde despre roznoveni ca despre niște „proști”), disperarea lui Arsene de a-și securiza majoritatea și funcțiile de adjuncți a venit mănușă dorinței de parvenire politico-administrativă a fiicei.
Cu siguranță că nici Șerban nu a fost străin de acest viraj prin care Mădălina Ciubotaru a ajuns la aceeași masă cu echipa Arsene, inclusiv cu fosta prefectă Daniela Soroceanu, cea rămasă pe net cu multe clipuri video în care descăleca agresiv la Roznov pentru a teroriza pe primarul Ciubotaru și pe colaboratorii săi.
Ba – ăsta da semn de bunăvoință! – arătând că vrea să se integreze perfect în noul peisaj dramatic (care în urmă cu câteva luni îi acuza tatăl de ilegalități și chiar de fapte penale), Mădălina Ciubotaru și-a angajat la propriul cabinet din CJ un tânăr de mare perspectivă și cu mari aptitudini în administrație, cu numele de familie … Soroceanu! Cu 4 ore pe zi.
Că același tânăr mai avea (mai are) un contract part-time și la cabinetul unui parlamentar (ați ghicit, Ciprian Șerban) e doar o coincidență fericită -nu-i așa? – despre faptul că tinerii valoroși chiar au o șansă în țara asta. Că în mandatul de prefect al mamei Soroceanu au fost unele schimbări pe la unele instituții care, ca afect conex, au favorizat unele afaceri care mai că trăgeau să moară, ține sigur tot de Sfânta Coincidență.

Poza de la începutul acestui articol își are și ea relevanța ei. Postată pe facebook de Daniela Soroceanu, o arată pe aceasta încadrată între actualul prefect (care și-a luat la Cancelarie pe un Iordache care a mai fost pe acolo când era ea prefect) și deputatul Șerban. Sfânta Pătrime este completată de Mădălina Ciubotaru.
Dacă „Soro-Mădă-Șerban” pare a fi o formulă normală pentru o cafea la CJ într-o zi de vară, racolarea lui Niță în poză îl arată drept un personaj, la acest moment, util. E totuși prefect, are (prin natura funcției) o relație directă cu (toți) primarii dar și cu șefii de instituții descentralizate. Deci poate fi util cafeei, pardon, cauzei…

Ba, chiar, împins ușor-ușor spre tentația unei candidaturi la Primăria Piatra Neamț (bine, PSD are o organizație municipală, o echipă condusă de Florentina Moise, dar cine se mai încurcă în astfel de detalii când binele partidului o cere?), lui Niță i se dă astfel și un scop în viață (post 2024) dar i se trasează și limitele de care nu ar fi bine să treacă spre alte ținte (CJ Neamț, PSD Neamț, candidatură la parlamentare).
Drept e că Niță poate fi acuzat de multe, inclusiv de obediență dar nu de prostie și că realizează deja că folosit de unii nu doar pentru a schimba scutecele unor personaje expirate (inclusiv primari condamnați penal) ci și pentru a colora voios pozele cu unii care deja desenează scenarii.

Iar pentru cei care ar fi deja indignați de posibilitatea ca Mădălina Ciubotaru chiar să ajungă deputat, ete na, doar e vorba de partidul și județul care l-a trimis pe Andrușcă nu doar în funcția de deputat ci și în cea de ministru! Sau pe unul (Lucian Micu) declarat de ANI și Justiție drept incompatibil, demis din funcția de primar, fix în funcția de… director la Spitalul Județean.

Și? S-a întâmplat ceva? Aaa, au murit niște oameni arși de vii în incendiul de la ATI (dosarul zace frumușel la Parchet), a mai căzut recent un pod tencuit cu un sac de bani de către CJ dar ceea ce s-a conturează drept „Echipa Arsene” (sau „Mafia Arsene”, fiecare poate alege expresia potrivită) își vede liniștită de treabă.
Iar din acest punct de vedere, o persoană precum Mădălina Ciubotaru – despre care recent Justiția a confirmat că a devalizat Stațiunea Negulești și i-a atras răspunderea personală) e numai bună de parlamentar.
Dorință de a parveni are (o-ho!), determinare în atingerea scopurilor are, compromisul de a sta la masă cu cei care i-au terorizat tatăl are din plin, deci…
… succes doamna viitor deputat!
Probabil că primarii, viceprimarii și consilierii locali PSD (prezenți sau viitori) abia așteaptă să facă din plin, cu zel, cu ardoare campanie electorală pentru o așa tânără plină de merite!

Vom reveni.

Daniel VINCA

One thought on “Surse: Mădălina Ciubotaru, locul 2 pe lista PSD pentru Camera Deputaților!

  1. D-le Vinca, cercetează cu atenție istoricul familiei Ciubotaru. Ai să rămâi surprins! Întreabă oamenii din Roznov, Slobozia și Chintinici , ce părere au, apoi D-zeu cu mila. Sunt subiecte… fierbinți…parol!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.