Surse: Ludovic Orban, la un pas de excluderea din PNL

Fost președinte al PNL, Ludovic Orban este la un pas de a fi exclus din PNL. Decizia ar fi fost deja luată de actuala conducere  PNL dar urmează a fi peste puăin timp, cel mai probabil după instalarea noului Guvern.
Picătura care a umplut paharul ar fi avut loc la ședința de luni a BPN de la Vila Lac, atunci când Orban a spus că este o minciună că refacerea alianței PNL-USR-UDMR nu ar mai avea destule voturi din cauză că el și alți parlamentari au anunțat dezafilierea de la Grupurile din Senat și Camera Deputaților, amintind că „dezafiliații” au anunțat că sunt pentru alianță cu USR și nu cu PSD.
În acel moment, un membru al actualei echipe de conducere PNL i-a reamintit lui Orban de recentele atacuri ale lui și susținătorilor lui atât la linia oficială PNL cât și la președintele Klaus Iohaniss și i-ar cerut ferm lui Orban să spună dacă își menține afirmația că ar vota pentru suspendarea Președintelui României (cu care PNL spune că are un parteneriat special).
Răspunsul lui Orban nu a fost un NU, astfel că cei din echipa Cîțu l-au invitat să părăsească ședința.
„Nu poți să spui că tu ești PNL, cu PNL și să ataci constant pe Președintele României cu care partidul are un parteneriat asumat, culmea același președinte care te-a pus pe tine, Orban, premier”, spun liberalii care doresc tranșarea acestei situații cu soluția „Orban, out din PNL”.

D.V.

Lasă un răspuns