Surse / Ghineț, Gavriliu, Scurtu, Tudora: o ipoteză de nouă conducere la Spitalul Județean

E iureș de zvonuri cu privire la conducerea care ar intra de mâine în pâine la Spitalul Județean Neamț, în condițiile în care actualul manager, dr. Daniela Marcoci a anunțat ferm și hotărât că pleacă din funcție în momentul în care înceteayă starea de urgență.
Variantele de lucru, zvonurile sau informațiile pe surse se împart în dou categorii:
– filiera PSD dacă apare un act sau vreo reglementare care să aducă imediat Spitalul sub ascultarea CJ Neamț, așa cum era înainte de Starea de Urgență;
-filiera PNL dacă rămâne în continuare prerogativa Ministerului de a putea schimba/numi conduceri la orice spital.

Prezentăm mai jos, de pe informații primite pe surse una din ipotezele din filiera PNL, așa-numita echipă Ghineț, cu media de vârstă 43 de ani:
-Marius Ghineț, 44 ani, economist, actualmente Director Logistică la Publiserv – manager;
-Cristina Gavriliu, 41 ani, medic radiolog la RMN – director medical;
-Mihaela Scurtu, 44 ani, asistentă șefă la Secția Medicală – directori de îngrijiri
-Ramona Tudora, 44 ani, economist, director economic la Publiserv – director economic. 

Ghineț și Tudora au și experiența mediului privat. Cel care ar urma să fie manager, are pe lângă licența de economist și calificarea de expert în achiziții dar și multe alte cursuri de profil.
Despre posibila directoare medicală se spune că e blândă dar hotărâtă, o femeie sufletistă și foarte serioasă în ceea ce face. Aceeași imagine ok o are printre angajații spitalului și Mihaela Scurtu despre care se spune că este „o colegă extraordinară”.

Aducerea unui manager dar și a unui director economic din afara spitalului ar putea starni oarece orgolii (numai bune de manipulat de cei care ar dori să pună bețe în roate), dar o variantă plauzibilă ar fi și alegerea unor oameni care nu au scheleți prin dulap cu ligamente spre licitații sau plăți anterioare făcute de unitatea medicală.

Repetăm, această echipă este doar o ipoteză de lucru în acest moment.
Cert e că pe 15 mai încetează de drept mandatul dr. Marcoci iar aceasta a spus – chiar și în direct, la Vestea Tic-Tac, că nu mai stă nicio secundă pe funcția pe care a fost numită de Ministerul Sănătății.
Iar la această oră, angajații din Spital se întreabă – pe bună dreptate! – cine le vor fi șefi mâine… 

Daniel VINCA

*** Erată: numele corect este Cristina Gavriloiu

Comentarii Facebook

One thought on “Surse / Ghineț, Gavriliu, Scurtu, Tudora: o ipoteză de nouă conducere la Spitalul Județean

  1. Ghinet are experienta mediului privat?!Unde, la Big Funerare?!Nu e problema ca nu stie nimic despre spital, dar nu il recomanda absolut nimic pentru nicio functie de asemenea raspundere!Bineinteles, in afara de carnetul de partid (PNL) si de statutul de traseist politic…Nu stiu cine sunt celelalte persoane, dar daca sunt categorisite drept „blanda” sau „o colega extraordinara”, m-am lamurit: nu vor face nimic pentru a sparge gastile din spital!

Lasă un răspuns