Surse: Generalul Ciucă va fi primul premier al alianței PNL-PSD-UDMR

Generalul Nicolae Ciucă va fi premierul alianței PNL-PSD-UDMR, anunță surse Vestea.net apropiate de conducerile de la București ale partidelor.
Ciucă este preferat de tabăra PNL (și de cei din spatele acestei tabere) și în varianta de unic premier dar și în cea de premier prin rotație. Dacă se va ajunge la soluția cu rotația, tabăra PNL va încerca impunerea lui Ciucă ca prim premier, pe ideea de continuitate a ultimelor guvernări liberale.

Chiar dacă PSD își dorește, la rândul lui, propriul premier, varianta cu Ciucă este mai rezonabilă pentru social-democrați, aceștia declarând prin vocile unor lideri că nu vor putea susține pe Cîțu, demis din funcție tocmai ca urmare a demersurilor PSD.
Deși nu o spune oficial, varianta Ciucă ar fi una totuși convenabilă și pentru pesediști: deși la guvernare, aceștia vor putea muta greșelile guvernului în spatele premierului liberal și, din poziția de vioara a 2-a, vor putea pune presiune pentru acceptarea propriilor propuneri de guvernare, amenințând cu ruperea alianței.

D.V.

One thought on “Surse: Generalul Ciucă va fi primul premier al alianței PNL-PSD-UDMR

  1. General cu 4 stele si coloana siliconata ! ,,Generale,, , ti-ai depus mandatul acuma, daca te apleci si-l mai ei o tura este clar ca pt. caracterul dumitale , acele stele ,,e,, grele ca le-ai luat mai pe seara ,,eroule,, !

Lasă un răspuns