Surse: Doctorul Codruț Munteanu rămâne pe funcția de manager la Spitalul Județean!

Surse apropiate de administrația județeană anunță că doctorul Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de urgență Piatra Neamț rămâne pe funcție. Anunțul a venit în urmă cu câteva minute, ceea ce înseamnă că în prima parte a zilei au fost discuții consistente între Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț (sau reprezentanții lui) și managerul Spitalului.

Mai mult, aceleași surse ne-au asigurat că la CJ Neamț nu a fost depusă nicio demisie (instituția județeană fiind cea care a organizat concursul pentru funcția de manager și l-a validat pe dr. Munteanu pe post).

De aseară, de când în spațiul public a început să circule informația legată de o presupusă demisie a acestuia, dr. Codruț Munteanu nu a mai răspuns pe telefonul mobil, cel puțin nu la apelurile dinspre Vestea. Alți colegi de breaslă au sunat și la directorul medical care girează și comunicarea cu presa si au avut parte de aceeași transparență. E doar încă un moment în care devine, iar, vizibil faptul că directorii medicali sunt și purtători de cuvânt pe niște rigori care nu au nicio legătură nici cu Legea 544 și nici cu cutumele de bune practici așa că, poate, se gândește cineva că la SJU Neamț (care nu e doar cea mai mare unitate sanitară ci cel mai mare angajator – peste 1600 de angajați – din județul Neamț) chiar trebuie un purtător de cuvânt care să acopere aceste sarcini în baza unor reguli și nu doar așa, ca să apară cineva numit pe treaba asta.

Legând informațiile de mai sus primite de la sursele Vestea cu informația de aseară (cu demisia lui Munteanu), rezultă că managerul a avut niște motive de iritare și că între timp s-a lămurit că bețele în roate sau alte probleme resimțite de el nu ar veni de la conducerea CJ ci de la „locotenenți”, probabil, care – nimic nou! – vorbesc în numele altora.

Spre deosebire de mulți alți directori anteriori, Codruț Munteanu a reușit ca, prin echilibru, calm, cunoașterea problemelor din sistem și abilitățile manageriale (atât pe partea medicală cât și a resurselor umane) completate de o anume artă a dialogului să fie un manager care, până acum, nu a strânit reacții ostile nici din partea salariaților, nici a presei locale și – cel mai important! – nici măcar din partea pacienților și aparținătorilor. De aceea iritarea lui accentuată care a fost vizibilă printre rândurile informației de aseară a fost cu adevărat o surpriză.

Probabil că acum, pe traseul Spital – CJ, proverbul preferat este „totul e bine când se termină cu bine”. Rămâne de văzut și dacă din acest episod „de primăvară” vor fi trase și niște concluzii.

Daniel VINCA

Nota: Fotografia de mai sus (care e și cea de copertă) a fost realizată pentru o știre pe același subiect dar lipsită de ultimele informații. Pentru că nimeni nu răspundea la telefoane sau nu își asuma măcar un capăt de informație…

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns