Surse: Cuc pe locul 1 la Senat, Stan pe loc neeligibil pe lista PSD Neamț

Surse apropiate de PSD Neamț anunță că listele pentru alegerile parlamentare vor fi deschise de Răzvan Cuc (Senat) și de Ciprian Șerban (Camera Deputaților). Ambii sunt și acum parlamentari PSD și vin după înfrângeri la alegerile locale (Cuc pentru funcția de primar la Piatra Neamț, Șerban după funcția de primar la Roznov).

Senat, primele locuri:
1.Cuc Răzvan
2.Moise Florentina

CD, primele locuri:
1.Șerban Ciprian
2.Bulai Oana
3.Munteanu Remus
4.Stan Viorel

Toate calculele hârtiei arată că PSD Neamț are un singur loc eligibil la Senat (3 mandate pe Neamț, 33,33 procente pentru un mandat plin), deci fostul Ministru al Transporturilor poate considera că are mandatul respectiv în buzunar în timp ce pentru Florentina Moise plasarea pe locul doi e un fel de (maxim) figurație.

La fel și pentru Camera Deputaților, Viorel Stan (care, ca și candidat de primar pentru Roman, a reparat maxim din ce se putea în orașul unde PSD a fost făcut varză de Arsene și Micu) a fost plasat tot în rol secundar, adică pe un loc care este neeligibil (șansa ca PSD să ia 4 mandate de deputat la Neamț e de 1 la 1000).
Pe locul 3, în fața lui Stan, este Remus Munteanu, fost secretar de stat în Guvernul Dăncilă (mai cunoscut în Neamț drept „fiul deputatului Ioan Munteanu”).

Tot surse neoficiale (la PSD Neamț, relația cu presa e mai ciudată decât la un PFA) spun că depunerea candidaturilor va avea loc joi. Rămâne de văzut dacă, până atunci, ordinea de pe listă rămâne cea de mai sus sau nu vor interveni schimbări de ultim moment. Cum a fost în urmă cu 4 ani când, din Neamt, a apărut pe un loc eligibil fostul polițist Neculai Iftimie (are apoi a și demisionat din PSD).

Daniel VINCA

One thought on “Surse: Cuc pe locul 1 la Senat, Stan pe loc neeligibil pe lista PSD Neamț

  1. La fel ca la PNL, niciun candidat eligibil din Piatra Neamt!Sa-i voteze Roznovul si Teleormanul, iar pe PNL-sti Romanul si Iasiul!

Lasă un răspuns