Surse / Cu 2 săptămâni înainte de arestarea medicilor, Arsene i-a somat pe șefii de secții: „Spuneți-le că o să-i ia cu dubele!”

Deși în discursul public legat de cazul cu arestarea medicilor, Ionel Arsene s-a lansat într-o pledoarie despre „prezumția de nevinovăție”, cu două săptămâni înainte de acest episod, la o ședință lărgită la Spital, acesta le-a transmis șefilor de secții să le ceară colegilor din subordine să renunțe la practicile nelegale, anunță surse neoficiale.

Mesajul lui Arsene ar fi fost foarte ferm, ultimativ chiar, precizează aceleași surse. „Președintele Arsene a fost foarte clar atunci, s-a adresat celor prezenți – din care majoritatea erau șefi de secții – să le spună tuturor medicilor dar și celorlalți angajați că așa nu se mai poate, că pacienții nemulțumiți de aceste practici au dreptate și, ca să fie bine înțeles, a încheiat spunând că dacă pretinderea sau sugerarea mitei nu încetează, să nu mire pe nimeni când vor veni dube să salte pe cei reclamați”, a precizat unul dintre participan’ii la acea ședință.

Întâlnirea respectivă a avut loc în ultima decadă a lunii februarie. Unele din cele 72 de fapte de luare de mită de care fac vorbire anchetatorii care au reținut pe cei 5 medici (4 sunt acum arestați și unul este sub control judiciar) au avut loc după mesajul ultimativ al lui Arsene.

 

D.V.

 

One thought on “Surse / Cu 2 săptămâni înainte de arestarea medicilor, Arsene i-a somat pe șefii de secții: „Spuneți-le că o să-i ia cu dubele!”

Lasă un răspuns